Fotboll

Siktet är inställt för HBK

Halmstadsport anande ugglor i mossen när Fidde och Iztok anlände tillsammans och där fanns även Oskar Herrlin på plats och Wallin i kvalmatchen för Halmia – Idag kom bomben att klubben satsar rejält på damsidan där de alla är involverade i den nya satsningen…

Det har snackats ett tag vilken klubb som skall ta på sig rollen som den ledande klubben mot eliten, det är som förväntat HBK och man plockar inte in några duvungar i ledarstaben.
satsningen med en F17 -akademi och spännande tränarnamn som plockas från framstående klubbar och lag kommer bli spännande att följa.

Den här uppställningen kommer kittla ett tag, då alla är drivna och vill vara med från starten på en satsning i HBK´s färger.

Så här skriver klubben på sin sida

Iztok Pristovnik blir ny huvudtränare för F17 och återvänder till HBK efter att ha varit på många olika ställen och skaffat sig viktig erfarenhet.

Iztok kommer även ingå i tränarstaben i damlaget och jobba tillsammans med Fredrik Andersson.

– Jag och Iztok har spelat ihop i de flesta av ungdomsåren i HBK, vi har en stark historia ihop och tillhörde under många år samma kompisgäng som umgicks dagligen. Vi har samma syn på mycket inom fotboll men har också haft olika vägar fram till det som vi nu vill skapa tillsammans, berättar Fredrik ”Fidde” Andersson.

Till sin hjälp har han Fredrik Gustafsson som fungerat som ungdomstränare i Centern, Alet och Astrio. Fredrik är en väldigt uppskattad ledare som kommer vara till stor nytta framåt.

Anders Wallin, som är engagerad i Sennan/Oskarström idag och tidigare herrtränare i ISH kommer finnas med på 1-2 träningar i veckan. Anders har enorm erfarenhet av både ungdoms- och seniorfotboll och brinner för utbildning och utveckling.

Oskar Herrlin som tränade HGH i div. 1 under 2022, brinner också för att utveckla de unga talangerna och ge dem de bästa tänkbara förutsättningar för att bli så bra som möjligt. Oskar kommer även han kombinera och fortsatt vara engagerad i HGH men finnas som resurs i F17.

Staffan Winberg är en väldigt duktig målvaktstränare som kommer skapa ett team kring målvaktsträning där även damlagets målvaktstränare Mats Lindgren glädjande nog, kommer ingå.

– Jag och Staffan har spelat i samtliga ungdomslag tillsammans och det blir väldigt trevligt att få jobba ihop och att han är tillbaka i HBK. Att Mats fortsätter gör att kontinuiteten finns och att han är väldigt uppskattad i gruppen, säger ”Fidde”.

Joachim Pettersson som är lagledare i damlaget, och håller ordning på det mesta, kommer finnas med i ledarstaben även för F17 men här kommer även Olivia Johansson att slussas in i rollen.

Arbnora Robeli blir mental coach i både F.17 och damlaget.

– Arbnora är en fantastisk person som passar perfekt i rollen med sin bakgrund som beteendevetare och KBT terapeut. Hon är dessutom den spelare som varit med i HBK sedan allra första träningen och tagit stort ansvar för verksamheten, avslutar ”Fidde”.

Uppställningen på ledarsidan är spännande och frågan är vilka spelare som kommer dra sig mot denna satsningen och ingen vild gissning är att någon/några klubbar blir av med sina framstående spelare där Astrio i dag är den stora förloraren.

Klubben har redan blivit av med tongivande spelare och oddsen är inte så höga att fler är på väg till HBK eller Halmia.

Skall man göra en satsning så är läget helt rätt och med ovan nämnda ledare så kommer det här enbart gynna flick/damfotbollen i Halmstad, men det blir en balansgång att inte dränera ut klubbarna i närområdet.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen