Fotboll

Sommarläger i Tillslag är i fullgång!

Halmstad är fotbollens mecka vecka 27 med Utvecklingslägret på Sannarp & olika fotbollsskolor runtom i kommunen, men i Harplinge är det fullt fokus på individuell träning med tillslag på bollen.

Att individuell träning är viktigt har kommit mer och mer genom åren och en som tagit fasta på detta är Eija Feodoroff från Tillslag.se

Tillslags sommarläger håller till på Harplinge IP med över 100 barn/ungdomar från hela Sverige med inslag från Norge som tränar på den individuella tekniken, för att få ett bra tillslag på bollen.

Representanterna från lokala klubbar är väldigt få, men vi ser någon från BK Astrio som finslipar på sitt tillslag.

Fredrik Johansson & Eija Feodoroff

Företaget Tillslag är grundat av Eija Feodoroff
I över 20 år har Eija arbetat med att utveckla fotbollsspelares tillslag.
Hennes erfarenheter och kunskap har hon förmedlat till ledare och spelare på olika nivåer i såväl svenska som internationella klubb- och landslagsmiljöer.

Några av de tusentals spelare som Eija har tränat genom åren är Jiloan Hamad, Miko Albornoz, Jordan Larsson, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, Ludvig Augustinsson, Kristoffer Peterson, Oskar Jansson, Lotta Schelin, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist och Annica Svensson.

Momentet ”tillslag” är en sammanfattande benämning för de olika teknikerna som används vid passningar (lång/kort, hög/mark), skott, inlägg, frisparkar och hörnor.

Totalt sett alltså de tekniker som används mest på en fotbollsplan och vars kvalitet och utfall har en direkt avgörande roll såväl för den enskilda spelaren som för ett lags framgång och förmåga att prestera optimalt.

Vårt grundläggande budskap är att alla fotbollsspelare skall besitta förmågan att ”bestämma över bollen”. Att till en början få kunskap om de olika verktygen för en fungerande tillslagsteknik i de olika situationer man ställs inför.
Kan man detta så kan man sedan också medvetet jobba med att utveckla och förbättra sin specifika teknik inom just området tillslag står det på Tillslags hemsida.

För oavsett vilket beslut man tar som bollhållare, krävs i slutändan förmågan att också kunna utföra det, samtidigt som beslutsfattning till viss del styrs av de tekniska verktyg man som spelare besitter säger Fredrik Johansson ledare & aktiv för Tillslag.se

Så mycket mer än bara en Summercamp

Pojkar och flickor 19 år ner till 11 år samsas på fotbollsplanen ute i Harplinge, den stora skillnaden är att det är ofantligt mycket mer bollar och mål om man jämför med en vanlig klubbträning

Här är alla på olika nivå men får utvecklas i en lekfull och inspirerande miljö  med en målsättning av att stärka varje individ på ett personligt plan utvecklar Fredrik till Halmstadsport

Andra planhalvan brukar det vara motståndare 

Under lägret i Halmstad har Eija & Fredrik ett samarbete med Tanner Speed Academy, som håller till på andra planhalvan.
Tanner Speed drivs av Carsten Effertz som arbetar med att utveckla spelarnas snabbhet och reaktionsförmåga

När vi står ute på plan…
Så slår det oss att det är fullt fokus vart du än tittar, alla vill få ett bra tillslag eller lära sig mer om löpteknik och reaktion.

Tillslag Sommarläger

 

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen