Fotboll

Stefan Jönsson blir ny huvudtränare för HBK Dam

HBK Dam har nöjet att presentera en ny huvudtränare!
Den välmeriterade Stefan Jönsson som skall leda laget i divition 2 – Det känns väldigt roligt och inspirerande

HBK skriver så här på sin sida

Stefan har varit i ropet tidigare som kandidat till tränarposten, och har kört träningar med laget som gästtränare. Men nu står det klart att han tar över som huvudtränare till nästa säsong.
– Jag tycker det är ett väldigt intressant lag. Många duktiga fotbollsspelare, och en ung trupp med mycket att utveckla, säger Stefan.

59-åringen inledde sin tränarkarriär tidigt i livet, och tog över sitt första lag medan han själv fortfarande var aktiv spelare. Han har meriter som tränare för flera lokala herrlag, bland annat Halmia, Astrio, och Sennan. Han beskriver sig själv som en offensiv tränare, som vill se många mål.
– Jag hoppas vi ska kunna fortsätta spela en positiv fotboll, och fortsätta göra mycket mål. Kanske kan jag tillföra lite mer fysiskt spel också.

HBK har gått obesegrade genom två divisioner, och gör sin första säsong i divsion 2 nästa år. På 90-talet var Stefan Jönsson med om en liknande resa, när han tog Astrios damlag hela vägen från division 6 till Allsvenskan.

Och nu kan du göra samma resa med HBK?
– Haha, det kan jag inte säga. Men vi har ett väldigt bra utgångsläge, och får vi det att fungera kan det bli riktigt bra. Och de lag från division 2 jag har sett är inget som skrämmer oss.

Halmstadsport är helt övertygade på att detta kommer bli succé – Grattis HBK till en supervärvning!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen