Fotboll

Toppmatch för Halmias damer väntar i helgen

Halmia har mött samtliga lag placerade 6-12 i tabellen, och nu väntar topplagen på plats 2-5 på ett löpande band, där helgens match är ettan (Halmia) mot tvåan (bergdalen) är först ut…

Efter sommarledigheten har Halmia två raka vinster och 7-0 i målskillnad efter 3-0 i derbyt hemma mot Astrio och senast 4-0 borta mot Qviding.
Vi är alla spända på vad detta Halmia kan åstadkomma mot topplagen, där Halmias signum att föra spelet känns som en självklarhet.
En viktig kugge i spelet är laget behöver vara ännu mer effektiva framåt och ännu tätare bakåt.
Nämnvärt att notera är en av Halmias skyttedrottningar Sofia Voldby gör sin sista match innan flytt till USA för studier.

Tabelltvåan från Borås Bergdalen IK har två oavgjorda och resten vinster, anmärkningsvärt och noterbart är att nog ena poängtappet kom mot jumbon Kenty i sommar.
Laget tränas av den tidigare allsvenska skyttedrottningen och landslagsspelaren Linnea Liljegärd som även kan hoppa in om det behövs.
Ilaget hittar man Izabella Bergström som till dags datum är seriens skyttedrottning på 8 gjorda mål, ett före bland annat Halmias Sofia Voldby.

Historiskt sätt så har Halmia plusstatistik på Boråslaget då Halmia vann med 4-2  i seriens sista omgång, stor matchhjälte blev Moa Jönsson med sina två mål och säkrade andraplatsen förra året

Huvudtränare Peter Blomqvist ser fram kommande matcher 
– Nu gäller det. Vilken häftig period vi går in i och formen är så bra. Det bubblar om tjejerna på träningarna. Vårt spel sitter och vi är pålästa om våra motståndare. Bergdalen kommer att bli tuffa att möta men vi vi vet vad som krävs för att ta de viktiga 3 poängen. Laget är redo, spelarna är redo avslutar Blomman till Halmias hemsida.

Avspark
Matchen spelas på Halmstad Arena IP, konstgräs plan 6. Avspark lördag 14/8 kl 14.00.

Text: Halmias hemsida

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen