Fotboll

Tung premiär för IF Leikin i helgen

Fotbollen exploderade när Folkhälsomyndigheten släppte på restriktionerna och inte blev det bättre för Leikin när gästande Derome/Åskloster kom på besök…

Premiär är alltid nervös och har man inte spelat tävlingsmatch på länge på grund av corona, så tar det ett tag innan alla bitar sitter och för Leikins del blev det förlust med 1-2 på ett soligt Sannarps IP.

Andreas Jedraski säger följande om matchen

”Tung uddamålsförlust. Vår insats spelmässigt var godkänd, men det märktes att vi inte spelat match på länge. Vi hade klart mer boll än Derome/Åskloster totalt sett. Vi släppte in 0-1 efter 17 minuter på en kontring och det tog oss ca 25-30 minuter att komma igång. Då började vi skapa flera riktigt bra lägen och precis innan halvtid kvitterade vi, 1-1 av Raikan skott utanför straffområdet.

I andra halvlek fortsatte vi att spela bra men blev tyvärr straffade på en fast situation. Frispark från halva plan och nick in i mål efter 64 minuter, vilket blev matchavgörande. Sista kvarten blev stressad där vi tappade tålamodet och inte spelade så som vi ska.

Bäst på plan enligt mig var motståndarnas målvakt Henrik Magnusson som gjorde några otroligt viktiga räddningar. Skönt att vara igång igen. Nästa helg har vi derby borta mot Alet. Då ska vi göra allt för att studsa tillbaka och förhoppningsvis är vi mindre ringrostiga då.”

Fotograf Ida Odefalk var på plats och tog fina bilder från kvällen.

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen