Fotboll

Tvåsiffrigt när HBK Dam äntligen fick spela match

HBK Dam spelade sin första tävlingsmatch på tisdagen när de i DM mötte IF Centern på Kärlekens IP. Det blev seger med klara 10-0 efter 6-0 i paus.

Då lagen fick sen tillgång till planen så genomfördes matchgenomgång och uppvärmning på Örjans vall. Under tiden börjar det snöa och damerna blev lite osäkra på om det skulle bli match. Detta speglade också att de första 20 minuter inte var riktigt bra.

– Med tanke på att detta var vår första riktiga match så hade jag inte förväntat mig att allt sitter perfekt från början, säger Fredrik Andersson och fortsätter.
– Vi hade kommit överens om vissa saker i vårt sätt att spela men vi hittade inte rätt i början.
Däremot kom vi in allt mer i matchen och vi spela de stundtals en fotboll som jag vill att det skall se ut.

”Fidde” är nöjd med vad han fick se under tisdagskvällen.

– Jag tycker att samtliga spelare gjorde en insats som förväntat eller bättre. Vi har en jämn och stark trupp där den hårda träningen gör att vi ser vältränade och starka ut. Vi ville fördela speltiden så att de flesta skulle få avlastning och inte fulla 90 min. Endast tre stycken och målvakt spelade samtliga minuter och de ville själva vara kvar på plan.

– Skall man summera så ser det, bortsett från första 20 minuterna, väldigt bra ut. Självklart har vi saker att jobba med men att helheten var så långt framme var ett positivt kvitto att få. Vårt kollektiva försvarsspel blev allt bättre, vår variation i anfall var mycket trevligt att se.

De är inte varje dag som man gör tio mål i en tävlingsmatch.

-Tio gjorda mål gör gott för självförtroendet på våra offensiva spelare. Som tränare vill man ju se hur vägen fram till chanser och mål ser ut. Vem som gör målen spelar mindre roll men det är klart kan våra mest offensiva spelare leverera så stärker det oss som lag.

-Vi har en sund konkurrens i truppen vilket gör att våra träningar blir tempofyllda. Detta gör oss bättre varje träning och vi kommer fortsätta på vårt upplägg som planerat, avslutar Fredrik Andersson.

IF Centern – HBK Dam  0 – 10

Maja Arvehell – Ellie NIelsen, Hanna Comnell, Arbnora de Leoni, Tyra Brorsson – Linn Eskilsson, Emma Nielsen, Nelli Evald, Ella Folkesson – Moa Karlsson, Nellie Andersson.
Avbytare: Alice Sandahl, Amanda Rees Fager, Malin Andersson, Jennifer Andersson, Emma Orrdal.

Mål: 0-1 (16) Nellie Andersson, 0-2 (19) Nellie Andersson, 0-3 (26) Ella Folkesson, 0-4 (27) Nellie Andersson, 0-5 (35) Moa Karlsson, 0-6 (40) Linn Eskilsson, 0-7 (48) Emma Nielsen, 0-8 (81) Moa Karlsson, 0-9 (83) Nellie Andersson, 0-10 (86) Moa Karlsson.

Texten är lånad av HBK.se

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen