Fotboll

Vart är vi på väg och vilken väg skall vi gå….

Att få läsa om en 16 åring hittats skjuten i Sandviken är rent ut sagt för jävligt, där familjen, vänner, fotbollskompisar, klasskompisar mist sin son och vän för evigt – Förstår ni 16 år gammal!!

Kryper vi närmare geografiskt till Vetlanda så undrar alla vart är Tove 21 år, borta en längre tid och misstankar att hon inte är vid liv finns.
Varje dag får vi läsa om våldet som mynnar ut med mord som utgång… åldern blir bara lägre och lägre!

Vi pratar om unga människor som fått sätta livet till.

Nu är vi riktigt nära geografiskt nämligen i vår stad Halmstad, där vi har otroligt mycket sport och klubbar man aktiverar sig i men…

I Halmstad skall man få spela med vilket lag man vill och alla skall få vara med, utan att få känna obehag när man går hem från träning, matcher för idrottandet skall vara centrum i våra ungdomars liv, det är där de utvecklas som individer och skaffar sig vänner och minnen för livet.

Vi rör oss längs med Nissan och till Sveriges finaste och vackraste belägna fotbollsarena…

Skådeplatsen är vårt kära Örjans Vall!

Halmstadsport älskar supporterkultur MEN inte till vilket pris som helst!

Vi har sett det mesta och HBK supportrarna sjöng i 90 minuter plus tillägg i matchen mot Örebro, så otroligt imponerad grymt jobbat och ”megafonmannen” han är kung som håller igång -älskar honom!
Det sjöngs för det mesta om sitt älskade HBK, men också om motståndarlaget och det gjorde borta supportrarna om HBK också och då var det inte lika trevligt!
Vet inte hur många bilder som som finns där man gör gester och pekar det längsta fingret till motståndarna…. varför?

Det som händer i dessa situationer är att det triggar vissa och det kan möjligt eskalera i värre sånger eller som när domaren mot Landskrona fick avbryta matchen.
Här behöver vi alla stå upp och visa att det här inte är ok, för då är inte sporten i centrum längre.

När ungdomarna nere vid staketet börjar ropa med sina unga barnröster (10-13 år) – vi hatar Örebro, varför hatar dem Örebro ….
Redan där behöver vi alla ställa oss frågan, vad hände där!!!

Man kan gnälla på domaren och bua mot målvakten som tar längre tid på sig att skjuta ut bollen för han måste rätta till strumporna eller slå dobbarna i stolpen, men att hata ett lag eller uppvigla till att provocera, då bör man tänka om – om det verkligen är själva passionen för sporten i detta fall fotboll som ni är där för.

Att som 10-12 åring ens tänka tanken att ropa att man hatar ett lag man inte vet något om, bättre hata när man skall gå hem i ett ösregn genom stan.
Vart de får detta ifrån är inte så svårt att gissa…

För om Vi alla som älskar vår sport, vi har i Halmstad säger STOPP det här är inte ok!

Då vågar ännu fler familjer ta med sina barn på det som är så roligt, nämligen att få uppleva vår sport och se våra lokala stjärnor live!

Sporten i Halmstad behöver er supportrar som älskar sitt lag och vi vill förtydliga att klacken på Örjans Vall med ”megafonmannen” i centrum NI är grymt viktiga och gör det bra.
Det är ni som gör det bra som kan påverka vad dessa små unga individer kommer ropa nästa gång.
Säg Stopp till de som får för sig att provocera på ett eller annat sätt, visa att ni inte accepterar det.

Visst låter det trevligare att sjunga attack attack en HBK attack, som vår Erling Ivarsson den gamla prästen gjorde utan megafon tills han var blå i ansiktet på sittplatsläktaren.

För vad kommer härnäst med nästa generations supportrar…

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen