Fotboll

Viktig seger för Wallins Halmia på bortaplan

När IS Halmia gästade Prespa Birlik var seger ett måste för att ha häng på toppen i tabellen…

Inledningsvis är det inte det Halmia man känner igen från en fin fint Örjans Vall utan det var hemmalaget som började bäst – OM man bortser från guldläget i 4:e minuten när Rasmus Bengtsson hittar fram till Vuk Lugonjic men målvakten i hemmaburen  Zakaria Abdulrazek stod i vägen.

Efter den trevande starten hittar Halmia rätt och när Vuk Lugonjic  vänder bort sin markering och knorrar in matchens första mål bakom Abdulrazek i den 22:a minuten.

Målfarlige Vuk har ett drömläge i 41:a minuten när han i ensam majestät med målvakten kan utöka Halmias ledning, men ett helt misslyckat avslut gör att bollen hamnar allt annat än i mål denna gång.

Bortalaget IS Halmia gav sig inte och utdelningen behövde bara vänta några minuter till klockan tickade in på halvlekens sista spelminut.

Oliver Brunéus förvaltar passningen från Oskar Törnfeldt och 2-0 är ett faktum sen Oskar placerat in bollen snyggt i målet.

Andra halvleks inledning kunde fått en hemskt start när Simon Andersson rensar undan med en gigantisk felträff och bollen så när borrar sig in i Halmiamålet, men som tur är på får Halmia tränaren Anders Wallin se bollen gå utanför stolpen.

Sista ordet Vuk Lugonjic 

Prespa Birlik jobbar för fullt med att komma till kvalificerade avslut men har uppebart svårt mot IS Halmia.
Ett Halmia som kunde utökat sin ledning med ex antal fina målchanser men det skall dröja till matchens sista minut.

Hyperfarlige Vuk blir nersparkad och som Zlatan skulle gjort och så många andra storspelare lägger han själv upp bollen på straffpunkten.

Hur kontrollerat som helst borrar han in bollen från straffpunkten helt otagbart för hemmakeepern och slutresultatet skrivs in i historieböckerna till 3-0.

I ärlighetens namn så skulle Halmia för dagen i helrött vunnit denna match med större siffror, någo för Halmiatränaren att fundera över när det vankas tuffare motstånd.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen