Golf

Delad ledning x 2 inför sista dagen i Lag-SM

Ringenäs damer gick ikapp och förbi Hills, men göteborgskorna kom tillbaka och skapade ett likaläge i slutet av den långa dagen med både foursome och fyrboll.

I damernas tävling delar Ringenäs ledningen med Hills, 865 slag (-3). Göteborgskorna ledde efter första dagen med nio slag och efter andra med fem, men en stekhet Emma Svensson i Ringenäs – en 70-runda (-3) under torsdagen på Masters Course, torsdagens bästa, följdes upp med en 67-runda (-4) under fredagen på Donald Steel Course i foursome med flicklandslagsspelaren Ingrid Lindblad – och ungdomarna Julia Engström samt nämnda Lindblad. Engström och Josephine Janson rivstartade i fyrbollen på eftermiddagen – fyra birdies på de sex första hålen – angav tonen och tände det andra fyrbollsparet Svensson/Lindblad. Till slut blev det 70 slag (-1) för Svensson/Lindblad och 65 slag (-6) för Engström/Jansson.

  • Vi spelade stabilt, satte bollen i spel, gav oss själva många birdiechanser och satte många birdieputtar, förklarar Julia Engström och spelpartnern Josephine Janson fyllde i vad som krävs för att det ska bli SM-guld till Halland och staden Halmstad:
  • Vi måste gå ut och spela riktigt bra golf, och fokusera på vårt spel. Det är många bra spelare som är med därute.

Trea inför sista dagens singlar är AIK, 877 slag (+9) och fyra Ljunghusen på 885 (+17)

Lag-SM avslutas på lördagen med fyra singlar per lag, där alla singlar räknas. Mycket kan alltså fortfarande hända, speciellt om vinden bestämmer sig för att friska i från Öresund

Fotograf: Svensk Golfförbundet

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen