Golf

Ingrid Lindblad klar för Augusta National Women’s Amateur

Golfstjärnan Ingrid Lindblad från Ringenäs GK är en av tre svenskor som kommer tävla på den legendariska golfbanan Augusta National i Georgia USA.

För andra gången spelas Augusta National Women’s Amateur och Ingrid har säkrat en startplats tillsammans med Linn Grant  och Maja Stark från Abbekås samt Helsingborg.

Ingrid är rankad som trea i världen bland amatörer ställer sig på tee den 1 april på Champions Retreat och den andra rundan efterföljande dag på samma bana.

Efter de två tävlingsdagarna dras kvalgränsen

”Det är med stor spänning vi har börjat processen med att sätta samman fältet för Augusta National Women’s Amatör 2020”, säger Fred Ridley, ordförande för Augusta National Golf Club och Masters Tournament. ”En inbjudan till detta mästerskap representerar en annan imponerande prestation för toppspelarna i kvinnors amatörspel. Vi ser fram emot att välkomna fältet till Augusta i april och förblir standhaftiga i vår övertygelse om att detta evenemang – framhävt av dessa begåvade spelare – kommer att påverka och öka intresset för sporten på ett meningsfullt sätt. ” säger Fred Ridley

Början av veckan före den 84: e Masters-turneringen kommer det internationella fältet att tävla över 54 hål av slagspel, med en nedskärning till 30 spelare som äger rum efter 36 hål.

De två första omgångarna kommer att äga rum på Island och Bluff nines på Champions Retreat Golf Club onsdag 1 april och torsdag 2 april.

Hela fältet spelar sedan Augusta National för en officiell övningsrunda fredag ​​3 april. äger rum på Augusta National på lördagen den 4 april och kommer att innehålla de konkurrenter som gjorde snittet.

Ingrid ”Ingo” Lindblad sa så här om att få tävla på Augusta

-Det skall bli väldigt rolig.
Det är ju en ganska ny tävling, den spelas bara för andra gången så vet man inte vad som väntar exakt.
Känns lite nervöst men samtidigt väldigt spännande att få spela Augusta och bara blivit inbjuden är väldigt roligt avslutar ”Ingo” till Halmstadsport.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen