Handboll

Drotts herrar krossade IK Baltichov i Halmstad Arena

Hemmalaget startade i ett piggt tempo och drog i från direkt på resultattavlan och vann matchen med 30-18…

Slutsålt i Halmstad Arena när HK Drott tog emot IK Baltichov från Göteborg, tyvärr innebär det enbart 50 personer i rådande tider.

Publiken som var där eller tittade live på Solidsport fick se ett piggt hemmalag som ledde med 8-2 efter 12 minuter in i matchen.

Bortalaget var inte alls med och hade svårt att hitta målet efter bra försvarsspel från från Drott, när de väl hittade rätt så stod för det mesta Malte Johansson i målet rätt och motade bort bollen.

Anfallsmässigt spelade Drott väldigt bra i första delen i halvleken för att sen få lite svårare att hitta rätt i anfallet och bortalaget kom in i en bättre period och fick in några billiga mål.

I matchens 27 minut blev Erik Ekstrand en befarad knäskadad och utgick bandagerad.

När ljudet ljöd för halvlek var det femton till hemmalaget och tio till bortalaget.

Andra halvlek började desto mer trevande för hemmalaget och bortalaget knaprade in i målprotokollet till 16-13 efter dryga 34 minuters spel.

Mitten av andra så var det desto bökigare och inget ordnat spel från något av laget, men när det väl blev ordning på torpet kom också målen från hemmalaget.

Knappa 16 minuter in så får bortalaget straff och är på väg in i matchen, då klev Drottmålvakten in och limmar Baltichovs straff och direkt därefter gör Daniel Hagström 20 -15.

Hemmalaget tog tag i kommandot och stängde till bakåt och med en storspelande Malte Johansson i målet och ledde efter 23 minuter med 24-17.

Desto längre matchen led släppte Drott på gasen och visade upp ett fint anfallsspel och Baltichov var ett slaget lag när det återstod 4 minuter kvar av matchen.

Drott vinner helt rättvist och Malte Johansson var en stor bidragande orsak till att matchen slutar 30-18.

Hugo Sivertsson vaknade till ordentligt och sätter totalt 7 baljor och Calle Almander, Daniel Hagström på 6 mål vardera.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen