Handboll

HK Drott vann i premiären

Premiär är alltid en premiär och när IFK Karlskrona kom på besök blev det tufft och tight precis som det skall vara…

Med tvåmåls marginal 30-28 vann Drott den stora publiken (428 personer) som hittat in i Halmstad Arena.
Calle Almander är och kommer bli en viktig kugge för hur det kommer gå i allsvenskan och igår visade han med sina tolv mål vägen fram till segern.

Matchen var så där underbar för publiken, när man kan känna och se kampen man/man och med Drotts nya keeper Emil Arthursson visade han med sina räddningar att det kommer inte bli lätt för Karlskrona i första halvlek.

Bortalaget var på tårna och vek inte en sekund och tryckte till Drottspelarna som resulterade i en stökig inledning med utvisningar och straffar som följd.
Matchen var jämn och Drott fick tillfälle att rycka i målprotokollet vid 7-5 när Karlskrona får tre snabba utvisningar på kort tid.
Tyvärr för Drotts del kunde bortalaget hela tiden komma igen.

Alldeles jämnt efter första 15-14 

I andra fick publiken se Johan Gustafsson kliva in och nypa straffen vid ställningen 24-22 och hemmalaget seglade ifrån till en femmålsledning och publiken njöt av ledningen.
Karlskrona hade inte gett upp utan knaprade in till 29-28, men stor matchhjälte Calle Almander sätter 30-28 och premiärsegern är i hamn.

Det här kommer bli en spännande vinter och Halmstadsport är säker på att HK Drott kommer ställa till det för många lag i Allsvenska.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen