Fotboll

HBK steppade tillbaka efter förra matchen och som man gjorde det..

HBK visade att man inte var nöjda med sin insats i förra matchen mot Norrby, det fick Öster känna på när hemmalaget till slut kunde vinna med 2-0 efter drömmål av Joel Allansson och numera notoriske målskytten Alexander Johansson…

HBK ställde upp med 4-4-2 och en startuppställning som är en av de kvickaste uppställningarna i superettan.
Hårt arbetande gick de till attack mot östers backlinje som inte kunde vara lugna många sekunder när HBK sätter in sin höga press.

Drömmålet i matchminut 28 kommer efter att ett stressat Öster slarvat i sitt uppspel och Sadat Karim kunde peta fram bollen till Joel Allansson, som spelade bollen vidare till Thomas Boakye. Denne sköt och målvakten räddade med benet ut till Boakye, som spelade snett höger till Joel Allansson som visar upp briljant teknik och skickar vristskottet helt otagbart för Östers målvakt.

Öster hade matchen igenom svårt att komma till farliga lägen matchen igenom utan spelade utanför HBK  spelarna som för dagen visade upp ett otroligt stort hjärta där alla krigade för varann.

5000 väntade på att få se notoriske målskytten göra det igen och visst skulle han göra mål…

Alexander Johansson är blixtsnabb och i omställningen vid 70:e minuten sprintar han i från alla och blir fri med målvakten och sätter bollen via målvaktens händer och 2-0 är ett faktum.
Johansson hade haft två tillfällen tidigare i matchen för att bryta sin nolla, men tredje gången satt den och ”alle”  fortsätter visa att målformen håller i sig.

Östers vassaste chans blev en dubbelchans där tryggheten själv Malkolm Nilsson Säfqvist  visade vilken duktig målvakt han är när kommer ut och gör sig stor mot Isac Magnusson.

Matchen slutar 2-0 och det här var ett stort kvitto på att nederlaget mot Norrby var en stor tändvätska för fortsatt väg mot allsvenskan.

Hör tränaren Magnus Haglund på presskonferensen 

HBK- Öster reskonferens

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen