Padel

Padelförbundet valde Oskarström för SM kval

När kval till Lag SM skulle avgöras, blev Nissans Padelcenter i Oskarström en av fyra orter uttagna som fick arrangera den nya populärsporten.

Helt gröna på på att anordna tävlingar var det ingen tvekan för entreprenörerna Glenn Silverholt – Jonas Angel – Fredrik ”Sigge” Andersson att anta utmaningen, men utan Jenny Backlund och Camilla Lindvall så skulle detta inte har funkat.

Tjejerna har gjort det fruktansvärt bra och vi har lärt oss jättemycket under denna helg, men nu vet vi att vi klarar av det säger Glenn.

14o spelare intog Oskarström för att spela på samma underlag som används under World Padel Tour, som också kan vara anledningen till att lilla bruksorten blev tillfrågade av förbundet att ordna denna kvaltävling.

I finalspelet fanns Slöinge TK som tyvärr fick e sig besegrade av Helsingborg i semifinalen

Kvalfinalen blev en skånsk drabbning där bland annat den före detta Landskrona Bois spelaren Håkan Söderstierna visade upp vilken fantastisk bollbegåvning han är fortfarande.

Helsingborgs RK vann över Stenbocken PC med 2-1 i matcher och är klara för SM final i Trollhättan.
Framtidslöftet i svensk padel Douglas Rutgersson tillsammans med partnern Fredrik Grundström slog Stenbocken i ett rafflande tiebreak, som innehöll allt för att skapa nerver i hallen.

Spelarna som varit på plats har lovordat Oskarströms nya padelhall, så var så säkra att fler tävlingar kommer gå av stapeln i Nitator Arena som köpt rättigheterna till Nissans Padelcenter.

Klicka på bilden nedan för att komma åt över 500 bilder på från helgens tävling

SM Kval Lag

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen