Padel

Unga Halmstad mästare efter härligt drama

En rutinerad drottning omgiven av en hel hög med talang. Där har ni de nya svenska lagmästarna på damsidan. Grattis, Halmstad Padelklubb, som vann en riktig rysare i SM-finalen över GLTK.

Inför den här säsongen hade Halmstad en dröm: att kunna återbörda stadens stora stolthet Sofia Arvidsson till klubben och att ge henne ett uppdrag där hon skulle fungera som en lagmamma för det i övrigt så unga laget.

Eller vad sägs om denna grupp talanger:

✅ Filippa Vial, 20.

✅ Ella Ho, 17.

✅ Smilla Ho, 19.

✅J uni Sjöland, 15.

✅ Maja Åberg, 17.

Under Sofia Arvidsson och coach Robert von Scheeles trygga ledarskap har dessa unga tjejer tagit kliv på kliv under helgen för att verkligen kulminera i finalen mot GLTK från Göteborg.

I den första matchen skulle Sofia Arvidsson och unga Maja Åberg försöka ge sig på Göteborg rutinerade par Hanna Börjesson och Lisa Andersson. De lyckades ta ett set, men i det avgörande var göteborgarna för starka.

I det läget var juni Sjöland och Filippa Vial tvungna att gå ut och slå Antonette Andersson och Rebecca Nielsen. De gjorde en helt igenom suverän insats och lyckades vinna i två raka set.

Allt slutade alltså i en helt avgörande match där Halmstad skickade ut systrarna Ella och Smilla Ho för att möta Göteborgs Linnéa Granberg och Tuva Lindsten.

Första set blev riktigt spännande där lagen följdes åt till 5-5. Då kunde Ho-systrarna breaka blankt och dessutom följa upp med att hålla sin serve enkelt till 7-5.

Andra set blev precis lika dramatiskt. Än en gång stod det 5-5. Men då var det Granberg och Lindsten som visade starkast vilja och framför allt Granberg gjorde några helt otroliga poäng som ledde fram till ett break och 7-5 till GLTK.

I avgörande set fortsatte dramatiken och det blev en väldigt viktig golden point vid ställningen 3-1 till systrarna Ho. Då vågade Ella Ho trycka till bollen i rätt läge vilket gav 4-1 och ett dubbelbreak.

När GLTK-tjejerna dessutom missade varsin serveretur betydde det 5-1 och SM-guldet låg verkligen och väntade på Halmstadgänget.

Vid 5-2 fick Smilla Ho chansen att serva hem hela mästerskapet. Det blev nervöst och dramatiskt. Gamet gick till golden point som GLTK kunde ta hem efter enormt raffel.

Men då kunde Smilla och Ella Ho visa enorm styrka och istället breaka sig fram till SM-guldet.

Text och bild Johan Håkansson Padelfeber

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen