Cykelsport

SM Guld & SM Brons till CK Bure

15 åriga Eric Pedersen är ett stort framtidslöfte för anrika cykelklubben CK  Bure, i helgen tog han ädlaste valören i Båstad & cykellöftet på tjejsidan Felicia Bengtsson 16 år tog en bronsmedalj.

Den långa och kraftiga klättringen uppför Tarravägen passade Eric perfekt och i den avslutande klättringen på sista varvet försökte Halmstadcyklisten att rycka i backen från sina två konkurrenter i det 15,4 km långa linjeloppet.

så här sa Eric om sista biten in i mål.

– Jag lyckades inte i backen, men när vi kom upp på platten körde jag ifrån dem.
Jag körde allt vad jag hade och det höll som till sist vann med en minut och två sekunder.

Detta var första segern individuellt för Eric som tagit Guld i SM tidigare, men då i lag och stafett.

Hur är det att ta ett SM guld

-Är otroligt glad och stolt över guldet, då det varit mitt stora mål hela säsongen.
Sen att få göra det ensam gjorde saken ännu bättre säger en glad guldmedaljör.

Vad var det som avgjorde till din fördel

– Helt klart tarrabacken, spm är en av de tuffaste backarna på Hallandsåsen, men med min kroppsform passar den mig väldigt bra säger Eric.

 

Klubbkamraten Felicia Bengtsson 16 år tog en fin bronsmedalj efter att varit lite vassare än klubbkompisen Tintin Nordlund i flickor 15-16.

Felicia sa så här om sin bronsmedalj 

Det var en väldigt utmanade bana samt att det blåste väldigt mycket.
Jag tycker det gick helt ok i SM, jag hade satsat på att vinna men kom trea.
Jag låg i en liten grupp på 3 personer som jagade ettan som brutit sig loss, och i slutet av det sista varvet prövade jag på att rycka två gånger men det gick inte hem tyvärr säger Felicia.

Felicia avslutar med att säga att jag tränar för att vara på pallen hela säsongen och nu ger detta resultat genom att blivit uttagen till Ungdoms OS i Azerbajdzjan 21-27 juli.

Felicia förlorade sista spurten och tar en fin bronsmedalj i ett blåsigt Båstad.

CK Bure tog en bronspeng i ungdomsstafett  efter att CK Ringen lagt beslag på guld och silver.
Till stafetten anmäler klubbarna tremannalag som de formar utifrån ålder. Lagmedlemmarnas sammanlagda ålder får inte överskrida 41 år (flickornas ålder reduceras med två år)

 

Ett SM guld gick också till den förra årets CK Bure cyklisten Miranda Hellberg Ragnarsson i flickor 13-14 som numera cyklar för Mölndals Cykelklubb.

– Banan var tuff och jag kom loss i sista nerförbacken, där jag kom upp i en hastighet på 73 km/h och sen gasade jag bara till målet & körde in solo och vann med 12 sekunder.

Det känns helt fantastiskt då jag har kämpat och viljat vinna detta säger en väldigt glad guldmedaljör till Halmstadsport

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen