Cykelsport

Framgångsfabriken CK Bure

CK Bure är en anrik Cykelklubb från början av 1924 där många många cyklister tagit sina första vinster.

Pratar vi SM medaljer så är det väldigt många, men största cykelstjärnan som CK Bure fått fram är
Susanne Ljungskog som vunnit det mesta som går att vinna- vad sägs om…

Världsmästare 2002ZolderBelgien – Världsmästare 2003Hamilton, OntarioKanada

1:a plats i Tour de l’Aude 2007 och 2008 1:a plats i Giro de Toscana 2002, 2003 och 2005

1:a plats i Holland Ladies Tour 2003 och 2006 1:a plats i Emakumeen Bira (Spanien) 2007

EM-guld 1998 Har vunnit fyra World Cup-tävlingar

Sen får vi inte glömma att Susanne vann bragdguldet 2002

Bestämde sig som tolvåring för att bli bäst
Drömmen om att vinna ett VM-guld hade Susanne burit med sig ända sedan hon som tolvåring gjorde debut i en cykeltävling ­hemma i det lilla samhället Oskarström utanför Halmstad. ”Det var min pappa som kom hem och frågade om jag ville prova cykling, och jag var en väldigt idrottsintresserad tjej så jag sa ja”, berättar hon. Tävlingsbanan mätte fem kilometer, och Susanne blev tvåa i loppet på en rosa standardcykel. ”Jag tyckte det var så kul, och redan då kände jag att det här var något för mig. Så när jag kom hem sa jag till mamma och pappa att det här, det vill jag bli bäst i världen på”

Så här säger Mikael Jersby till Halmstadsport om framgångarna

I klubben så försöker vi skapa goda förutsättningar för ungdomar att börja cykla och att erbjuda träning i olika grupper efter förmåga samt att ge dem goda möjligheter att kunna komma ut och tävla, det handlar om alltifrån att vi har utbildade tränare till att vi erbjuder lånecyklar som man kan nyttja under de första åren till att vi har klubbfordon som man kostnadsfritt kan åka med till tävlingar samt att klubben står för licenskostnader samt startavgifter.

Vi vill att det skall vara enkelt att komma igång att cykla.

Rutinerad arrangörsklubb

Klubben arrangerar också träningsläger i år så var ungdomarna på Bornholm och de äldre ungdomarna på Mallorca, träningstävlingar samt att vi varje år också är med och arrangerar motionsloppet Hallandsloppet samt tävlingar såsom Bureloppet eller SM(senaste åren så har vi arrangerat USM och MSM 2016, USM 2017, USM, MSM samt SM 2018,  USM, MSM samt SM(Endast Linje))

Klubben satsar också på att ha en stor bredd av cyklister från nybörjare till tävlande ungdomar och vuxna till motionärer, då vi ser att vi kan dra nytta av varandra både avseende träning såväl som vid våra arrangemang.

Där vi skulle vilja växa är att kunna erbjuda mer träningstillfällen för ungdomar som vill börja träna och tävla mountainbike(mtb), mtb är en bra och allsidig träning och det är också en bra inkörsport till landsvägscykling.
Dessa två discipliner kompletterar varandra.

Vi erbjuder i dagsläget begränsade möjligheter till mtb men för de yngsta så behöver föräldrarna följa med.
https://www.ckbure.se/ck-bure-mountainbike

För våra juniorcyklister så har vi ett Elitlag av hög klass som kan stötta juniorerna när det är dags att ta klivet upp i den högsta nivån inom svensk cykel.

För dem som vill prova på att böja cykla så erbjuder vi nybörjarträningar:  https://www.ckbure.se/ck-bure-nyborjare/nyheter/1329286/nu-satter-vi-igang-med-var-nyborjartraning

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen