Bordtennis

Den senaste resan!

Min senaste resa!

Rubriken ”min senaste resa” kopplas tämligen till en varm semester plats utanför landets gränser. Men resan som jag har gjort de senaste åren innefattar någonting ytterligare abstrakt och färdsättet är någonting annat än flyg, tåg, buss eller bil. 

 

 

 

Dagens inlägg kommer att handla om bränslet som resan burit iväg med hjälp av och det är en sammansättning utav: vilja, envishet, kämparglöd och inte minst glädje. Själva fordonet, det är jag, eller du, som på ett eller annat sätt skapat en resa i form av utveckling-i träningsbubblan så som utanför. Kraften som använts har gjort att fordonet besitter en hastighet likt ett flygplan i utvecklingens tecken; däremot så  tycks det inte alltid vara så. Att det alltid skulle gå bra är inget alternativ. Är dessa motgångar någonting som vi kan förbereda oss inför?

 

 

 

 Ja enligt mig kan vi förbereda oss genom att ha en tydlig målsättning med varför vi tränar. Tillfredställelse av att ha ett mål gör att storleken på påstötta hinder blir mindre, i takt med att lärdomar och erfarenheter skapas. Med en målsättning elimineras inte hinder, däremot vänds hindret till kapacitet att hoppa över det. Genom att vara medveten om de hinder som kan påträffas under vägen till målet-kan vi förbereda oss inför dessa, både fysiskt och psykiskt. Med ett mål skapar vi vilja att klara av nya saker.

 

 

 

 Målet kan vara att komma till OS och på vägen sätts mindre delmål upp. Oavsett mål är det vår tro som skapar bränslet att vilja utöva sporten. Målsättningen kan vara allt ifrån att kunna köra en viss övning under träning till att bli världsmästare. Det din verklighet och dina mål som i sammansättning med passion bildar din drivkraft. Därför tycker jag också att det är viktigt att man skapar sina egna mål. Därigenom krävs det emellertid också att analys kring något så simpelt som vad sporten i grunden är och betyder för dig. 

 

 

 

Det är här helhetsbilden av ordet pingis kommer in, eller vilken sport som än utövas. Det finns många större perspektiv och det är en tanke hos mig som länge har funnits och byggt sig en starkare grund allt eftersom med tiden. För pingis hade kunnat handla om endast en pingisboll, ett racket och personen som håller i vardera för att sedan mosa fotarbetes-övningar till blodet droppar till golvet och målet att komma till OS har nåtts; men så är inte fallet. Ju mer upplevelser i pingisens spår sker kommer insikten om att allt är någonting mycket större.

 

 

 

Sport i allmänhet handlar om att träffa nya människor, skapa nya vänskaper, åka gemensamt till en träning eller tävling och skratta i grupp på bussen, om att diskutera olika stilar som finns i sporten i timmar, om att sätta sig ned vid en bildskärm och sluka sig in i sin älsklingssports komplexitet, dramatik och finesser för att sedan plocka fram det vid träning. Förståelsen för vad jag menar tror jag har nått er. Det finns fler komponenter än spikad träning 6 gånger i veckan och det är komponenter som i många lägen underskattas. Rent av så ligger min tro i att utan dessa försvinner den utveckling inom sport och utanför som antagits vid satsande. Komponenterna är essentiella, ett bränsle-och utan bränsle kommer vi att stampa på samma plats. Glädjen försvinner. Målet under den här sommaren har därför varit ett annorlunda än tidigare lagt från  in sida.

 

 

 

 Under sommaren har fokus för mig varit att uppleva så bred pingis som möjligt, ex  genom tidigare nämna parter. För min teori är att ju mer vi håller oss till en andel; fokus under träning, desto mindre blir världen och ju mindre kan vi därmed också lära. En annan sak värd att nämna är att om vi under en träning blir besvikna kring vår prestation så kan vi lättare resa oss upp när vi ser hur mycket annat pingis handlar om. Från att en träning tycks ha varit misslyckad kan en diskussion med kompisar, tränare och föräldrar efteråt bringa klarhet i hur liten den där matchen som förlorades är i jämförelse med massor av fantastiska saker. 

 

 

 

Målet från min sida är att ta med det stora perspektivet in i den nya säsongen, med träningar, skola och tävling. Allting blir så mycket roligare då. Vi är värda att påminna oss själva om hur långt vi har kommit på vår resa, om hur mycket bränsle i form av vänner, glädje, skratt, motgångar, framgångar  och passion vi har i bagaget. Sist men inte minst om hur fantastiskt roligt nuet är, hur mäktigt kul det är att befinna sig i sportbubblan-mitt i snurrandet kring att nå någon annanstans-våra målsättningar.

 

 

 

Det var ett bra tag sedan ett inlägg från min sida skett. Målet med skrivandet här på halmstadsport är att varje inlägg ska ha en mening och ge någonting för läsaren. Därför krävs det också uppehåll för att analysera och samla tankar, precis som emellan träningar och tävlingar inom sport, det är så vi som människor fungerar. Sommarn har varit nyttig. Jag är super taggad för en ny termin och en ny pingis säsong. Hoppas att ni med är det! Nytt inlägg ses inom kort!

 

 

 

Önskar er det bästa!

 

 

 

//Sanna

 

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen