Fotboll

Sead Haksabanovic blir proffs i West Ham

Att Sead skulle bli gå vidare i sin karriär ut i världen var väl ingen tvekan, frågan var bara när!
Nu kom nyheten och den spred sig som en löpeld igenom Halmstad – Sverige – Europa.

En av Sveriges största talanger är klar för West Ham!!

Så här skriver HBK på sin sida…

Den 30 juli 1972 spelade en kombination av HBK och Halmia mot West Ham. Det blev förlust med 5-3 inför drygt 4.000 åskådare på Örjans vall. I hemmalaget gjorde Kenneth Sjöblom, ”Svängsta” Larsson och Tommy Södergren mål. Matchen var en träningsmatch, tillika jubileumsmatch, för att fira att Örjans vall fyllde 50 år.

Idag skriver vi 7:e augusti 2017 och det är onekligen en annan tid. HBK:s målskyttar heter inte ”Svängsta” längre, utan snarare Haksabanovic. Sead har gjort det så bra i Allsvenskan att HBK har fått möjlighet att stifta bekantskap med London-klubben igen.
– Sead har varit hos sedan han var sex år och har utvecklats framgångsrikt i vår akademi. Han är en exceptionell talang och vi som klubb är väldigt glada över att han får möjligheten att komma till en Premier League-klubb, säger Tony Karlsson, ordförande i HBK.

Som sjuttonåring blev Sead utsedd av sina lagkompisar till årets bästa spelare i HBK, vilket säger det mesta om hans status i klubben. Han startade alla matcher i Superettan förra säsongen och har samma facit i Allsvenskan innevarande säsong.
– Jag tycker att det vittnar om en spelare som inte bara har talang, utan även jobbar väldigt hårt. Hans målmedvetenhet är det få som matchar och det har tagit honom hela vägen ut i Europa, konstaterar Tony.

Sead Haksabanovic var som bekant på gång till Club Brügge inför säsongen, men valde istället att skriva ett långtidskontrakt med HBK.
– Han har lyft sig en ytterligare en nivå under säsongen och att han valde att stanna gjorde att han hamnade i en av världens bästa ligor. Detta är så mycket större på alla sätt, konstaterar Karlsson.

Det har varit många klubbar som intresserat sig för Sead den senaste tiden och det fanns länge en spansk och en italiensk klubb med i bilden. West Ham som kom in ganska sent i processen och sedan har det gått snabbt.
– West Ham ringde i slutet av juli första gången och idag var en delegation från oss över i London och gjorde färdigt affären.

Att det blev just West Ham glädjer HBK-ordföranden på flera plan.
– Först och främst har de en tränare som inte bryr sig om åldern utan om spelarens inställning och talang. Dessutom spelar de 4-3-3 vilket borde passa Sead bra. Klubben verkar också väldigt välorganiserad och familjär trots sin storlek. Det är ett väldigt kliv att gå från Allsvenskan till Premier League, men Sead har rätt förutsättningar för att klara det.

När det gäller transferbelopp är Tony Karlsson bunden av avtalet med West Ham och kan inte diskutera det i detalj.
– Som alla vet har vi tackat nej till bud på 20 miljoner och det är betydligt mer än så, men mer än så kan vi inte kommentera, konstaterar han och summerar den senaste tiden som ordförande i HBK:
– Det har varit väldigt hektiska dagar och det kommer att vara ett av de mest intensiva transferfönstren i HBK:s historia när vi summerar det.

För HBK och tränaren Igor Krulj är det förstås tråkigt att en av de viktigaste spelarna försvinner, men klubben och tränarstaben har varit förberedda på detta scenario.
– Det är svårt att ersätta Sead såklart, men samtidigt är han så bra att det är rätt tajming. Det verkar som att han kommer till en bra miljö och till en klubb som tror på honom. Vi har en bra trupp och övriga spelare får ta mer ansvar offensivt. Detta bevisar att du kan gå hela vägen i HBK, det är inte första eller sista gången. Vi har många spännande talanger i klubben just nu och detta är ett stort kvitto på att vi har jobbat rätt, säger Igor.
– Det blir en lucka att fylla efter Sead, han har varit ett av våra största affischnamn de senaste två säsongerna. Igor är fullt övertygad om att vi hänger kvar ändå och då är jag också det. Jag kan säga redan nu att vi inte planerar att leverera ett nya namn till truppen, det ser vi inte inom den närmaste tiden, konstaterar Tony Karlsson.

För Sead själv har det varit ett omtumlande dygn. Han flög till London sent söndag kväll tillsammans med sin pappa och Mikael Kaller och Christian Albinsson från HBK. Sead genomgick den obligatoriska medicinska undersökningen på måndagen och redan imorgon tisdag tränar han med sina nya lagkompisar.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har drömt om detta i hela mitt liv och jag vill tacka HBK och fansen för all support. Grabbarna kommer att klara sig kva i Allsvenskan, det är jag säker på, hälsar Sead.

HBK´s Hemsida om nyheten med bilder

Nytt Kapitel i HBK

Nu kan HBK andas ut när man får en mycket stabilare ekonomi & med dagens styrelse är Halmstadsport helt övertygade att man håller i pengarna och gör förnuftiga värvningar och inte svävar i väg.

Halmstadsport önskar HBK & Sead Lycka till!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen