Halmstad

Detta är en av 1000 anledningar till att jag älskar sporten

Hallå där!

Mitt namn är Tilde Freiholtz och jag är konståkare i Halmstad Konståkningsklubb.


För att göra en lång historia kort är jag är 18 år och går mitt sista år på gymnasiet och tar där med studenten om några månader, vilket innebär ett fullt schema när jag samtidigt elitsatsar på min idrott.

Konståkning är inte bara en sport man utövar någon gång i veckan utan mer av en livsstil, eftersom hela mitt liv har kretsat kring konståkningen under de senaste 12 åren sedan jag för första gången ställde mig i skridskoskolan och blev helt fast!
Konståkning är så otroligt komplext där så många delar ska finnas med för att kunna nå resultat och därför tränar jag många timmar på isen varje vecka, men även på marken där vi övar hopp, styrka, kondition, snabbhet, dans och stretch.
Detta är en av 1000 anledningar till att jag älskar sporten eftersom det bidrar till att vi måste träna på så många olika saker varje dag och det finns alltid nya utmaningar. 
För att få ihop en så bra form som möjligt bör vi alltså träna ganska så väldigt mycket men när man ser en förbättring och man får se resultat på papper så är alla tidiga morgnar och sena kvällar i ishallen värda varenda minut!
Jag tränar ca 12-13h i veckan då vi bland annat börjar dagarna tidigt med morgonträning 2 gånger i veckan kl 07.00.
Tävlingsklassen jag befinner mig i kallas för Junior A Damer och jag tävlar i Svenska konståkningsförbundets elitserie där de bästa åkarna i min åldersklass tävlar.
I dagsläget är jag rankad 13 i Sverige och genom att tävla i elitserien innebär en del resande genom landet då vi bla. började säsongen i Luleå och SM som gick i december gick i Malmö.
Hoppas ni vill följa med mig på min konståkningsresa framöver!
//Tilde
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen