Bordtennis

Nyckeln pingis klickade

Den lilla plastbollen som bringar glädje

 

Elva år gammal och racket greppades för första gången;ett sådant ”Tickan duet” racket som kan jämföras med att spela med en tunnare träskiva utan gummin.
En gång i veckan träffades vi några polare från byskolan och spelade bordtennis med ledning av en ambitiös och inriktad pappa till en av grabbarna-som alla var utom jag i princip.
Lekar, bollkontroll övningar och fys invävda i den förväntansfulla känslan var aktivitetens grund.

Grunden som gjorde att jag två år senare dammade av racket efter ett uppehåll och åkte till Halmstad arena för att återigen spela pingis. Sedan den dagen år 2014 har jag varit fast vid sporten.

 

Nu har träningstillfällena och dess effektivitet med bakgrunds budskap ökat drastiskt. Övertygelsen att skapa saker och ting är basen till utveckling vilket står klar och visar sig allt oftare i takt med framgångar och motgångar. 

 

Utanför rollen som spelare är tränare någonting som jag är driven av. 

 

Oavsett roll man tar till är det vad man själv skapar som får en att sprudla och finna idéer och mål. När jag går in i pingishallen finns det ett målsättning;om att skapa någonting. 

 

Träning är ansträngande, det ska den vara;vi skapar en kämpaglöd som gör att vi fixar oss igenom passet. Kämpaglöden som emellertid kommer att leda till framgång.

 

Alla målsättningar som jag sätter som tränare och spelare kretsar kring att skapa en glädjefylld omgivning där alla-både nybörjare som elitspelare trivs och får möjlighet till att utvecklas utifrån de förutsättningar och mål som finns. 

 

Det jag vill trycka på är att glädje för sport är vad som gör att trafikljuset lyser grönt-till att vilja spela och att vilja utvecklas. Oavsett nivå och roll i sportsammanhang är det glädjen som vi alla har gemensamt.

 

Här på Hallandsport är syftet jag har att bjuda in människor, såväl barn som vuxna, tjej som kille-att uppleva pingisglädje. 

 

Uppleva pingis kan man göra genom att komma och se hemmamatcher i pingisligan, ETTU cupen; eller kika in i hallen för att slå ett par bollar. Sedan två år tillbaka har pingishallen varit som ett andra hem och därmed är chansen att vi träffas tämligen troligt. 

 

Endast genom att läsa dessa pingis baserade inläggen har ni upplevt pingis på ett sätt. Förhoppningen är att ni får möjligheten till en inblick i HBTK:s och dels min vardag som pingis passionerad.

 

Pingisglädje är dubbel glädje, välkomna hit!

 

 

//Sanna

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen