Halmstad

Följ med in på djupet i Halmstad Eagles

Jag sa att jag skulle hitta på något lite extra inför seriepremiären för att förhoppningsvis höja intresset för att följa Halmstads am.fotbollslag denna säsong och den idé jag får då är att varför inte presentera några spelare från truppen för dig som läser? Därför har jag valt några stycken spelare ur våran defensiva och offensiva del, och bett dem svara på tio frågor.

Jag har försökt att välja både oerfarna och erfarna spelare just för att det är intressant att se hur deras perspektiv ser ut, och det är väldigt olika vill jag påstå! 
Som jag nämnt ett par gånger i mina tidigare inlägg är att jag är ny inom denna sport och detta är min fjärde månad sedan jag först började och jag har absolut ingen stor koll på Halmstad Eagles tidigare säsonger mer än den föregångna som kanske absolut inte är något att skryta över… Men vad jag ser är att det är något som hänger över laget och drar ned förväntningarna något, samt INTRESSET för föreningen utåt sett. Ett exempel är då vi hade träningsturneringen här i Halmstad där tre andra lag deltog och någon (troligtvis en i laget) gjorde reklam för detta på ”Jodel” som är en mobilapp där man kan skriva inlägg och kommunicera anonymt med andra. I alla fall så bemöttes det med ett par otroligt dumma kommentarer och man skrev hur otroligt dåligt laget var med tanke på hur illa den gick säsongen innan… 

HÖJNING HALMSTAD!!!! Man kan ha sina dåliga säsonger och den serien det året var en mycket bra serie med en hög nivå!!! Vi har många nya nu (vilket kanske är på gott och ont?), och visst att många, typ jag, saknar erfarenheten! Men varje lag vi möter är den första matchen mot det laget och vår fördel är att vi kan studera våra motståndare genom ”game tapes” vilket dem inte kan göra mot oss. Till sist angående motståndet så kommer vi gå in med en otroligt hög spelglädje och vi har verkligen allt att vinna! Så sluta hata anonymt och kom istället och bli amazed över hur bra vi är. 

Men nu över till det jag ska rikta fokus på under denna vecka fram tills matchen, spelarna! Först ut denna dag är Mika Axelsson som är en erfaren spelare och representerar defense och Gabriel Bonnevier som är en något nyare spelare och representerar offense. Jag har tyvärr inte möjlighet att fixa med bild på de jag intervjuar men kommer du som läser detta till matchen på lördag så kanske det finns flyers på plats som visar vem personen är.

Mika Axelsson

-Vilken position spelar du på?
Jag spelar som linebacker. Vi håller oss till mitten av planen, bakom D-line (defensiv line). Beroende på vad laget bestämt innan så har jag i uppgift att stoppa springspel eller om motståndarna valt att ställa upp med många recievers på någon sida så går jag ut och agerar cornerback. Om vi väljer att ”blitza” så ska jag, så fort spelet drar igång, tokrusha mot motståndarnas quarterback och tackla honom. Helst stoppa honom helt men om inte det så tvinga honom att göra en dålig pass så vi förhoppningsvis gör en interception (fångar passen).

-Har du spelat i någon klubb innan Eagles?
Nej jag har inte spelat i någon tidigare förening.

-Vilket är ditt favoritlag i NFL?
Atlanta Falcons ligger väldigt nära hjärtat och det var väldigt kul att se dem hela vägen till Super Bowl!

-Vad skulle du säga är dina tre styrkor på planen?
Jag ger sällan upp! jag är ivrig och hungrig och är en riktig vinnarskalle!”

-Har du något favoritcitat?
”BamBamBam”

-Vilket är ditt bästa minne från karriären?
Där måste jag säga att det är när vi mötte Göteborg Marvels förra året. Min axel hoppade då ur led och om det var inte heller nog för det skulle även min tumme också göra innan matchen var slut… Det var en väldigt tuff match för mig, men också hela laget! Men trots det så gjorde vi väldigt bra ifrån oss.

-Vad fick dig att börja spela amerikansk fotboll?
Jag har alltid gillat sporter som innehåller mycket action och jag har tidigare spelat hockey en längre tid, samt så är kampsport något jag vart aktiv inom. Så därför valde jag börja med amerikansk fotboll när åldern började krypa på. (Men tro mig, han gör ingenting halvhjärtat pga åldern /mattias)

-Vem i laget vill du helst inte bli tacklad av och varför?
Johan Wahlström är otroligt tuff och hård att möta! Så han får man akta sig för!!

-Vad är ditt personliga mål denna säsong?
Mina mål för denna säsong är att jag ska hålla så tätt som möjligt bakåt och tacklas så mycket jag kan!

-Vad tror du om lagets chanser i div.1 Södra och vilken placering kommer vi sluta på?
Jag tror vi kommer att hamna i mitten och med iallafall en vinst i bagaget.

 

Gabriel Bonnevier

-Vilken position spelar du på?
Jag spelar som WR (wide reciever), vilket är den spelaren som befinner sig oftast befinner sig längst ut på varsin kant och har som uppgift att springa sin rutt och fånga bollen.

-Har du spelat i någon klubb innan Eagles?
Nej det har jag inte.

-Vilket lag är ditt favoritlag i NFL?
Mitt favoritlag är Denver Broncos och ett roligt minne angående dem är när dem slog Mattias favoritlag Carolina Panthers i Super Bowl 50.

-Vad skulle du säga är dina tre styrkor på planen?
Jag skulle säga att mina tre styrkor är att jag är lång vilket är bra eftersom jag kan fånga höga passningar. Jag är snabb och till sist så har jag en bra speluppfattning.

-Har du något favoritcitat?
Ja det har jag! ”Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough” och det kommer från Og Mandino, en amerikansk författare och jag tycker att det reflekterar mig på ett bra sätt.

-Vilket är ditt bästa minne från karriären?
Min karriär är inte riktigt så pass lång ännu men något som hittills är det jag minns är nog min allra första träning och samt träningsturneringen som vi anordnade i April. Förhoppningsvis har jag mer att berätta om efter säsongen!

-Vad fick dig att börja spela amerikansk fotboll?
Ända sedan jag var liten så har jag vart intresserad av sporten, så när en kompis drog med mig på en tryout som Eagles hade så fastnade jag direkt!

-Vem i laget vill du helst inte bli tacklad av och varför?
Svår fråga, det finns många tuffa i detta lag som man inte vill bli tacklad av! Men om jag ska välja någon så skulle jag säga Ludde, han har mycket erfarenhet av att tacklas.

-Vad är ditt personliga mål denna säsong?
Mitt personliga mål denna säsong är nog att göra minst en touchdown, samt att göra mitt absoluta bästa varje match för att laget ska lyckas och gå så långt som möjligt.

-Vad tror du om lagets chanser i div.1 Södra och vilken placering kommer vi sluta på?
Jag tror absolut att vi har en bra chans i div.1 Södra och hoppas på att vi kommer hamna någonstans i mitten av tabellen, men det är såklart svårt att förutse. Det viktigaste enligt mig är att vi har en rolig säsong och ett stort engagemang från alla spelare. 

Jag tackar dessa två för deras medverkande och nedräkningen till första matchen är igång, 5 dagar kvar till kick off!
Hoppas verkligen det finns läsare som är lika taggade inför detta som jag och mitt lag är!!
/Mattias


 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen