Halmstad

Första kvarten i hamn för Hylte/Halmstad damer

 

Det är alltid lika roligt men spännande att gå in i slutspel. Årets kvartsfinal för damerna innebär också matcher med derbykaraktär och hur skulle Gislaved nu klara av att möta storspelande Hylte/Halmstad. Gislaved har ju dessutom skickat hem två stycken av sina importer. Det skulle bli riktigt intressant uppe i Gislehallen i Gislaved.

 

Hylte/Halmstad Volleys tjejer såg ordentligt tända ut under uppvärmningen i Gislehallen. Man hade förberett sig bra inför slutspelet och eftersom man bara en vecka tidigare hade mött Gislaved uppe i Gislehallen, så hade man bra scouting inför kvartsfinalen.

 

Gislaved ställde upp med Gina Trapp som passare istället för Hannah Tedrow, som åkt hem till USA, och hon  är en mycket bra ersättare. Gina var riktigt bra idag och när GVK fick ihop sin mottagning gav hon spelarna bra pass.  Dock var det i första set inte mycket som stämde i möttagningen för GVK när Hylte/Halmstad pressade på med sina hårda servar. Jonna Wasserfaller startade direkt med serveess och andra spelare bara hängde på i den serien. Gislaved försökte hitta sitt spel men när dessutom försvaret  inte heller stämde, hade H/H inte svårt att lysa. Riktigt bra tempo och utan större problem vinner H/H med 25-13.

 

Men inför andra set får Daniel Magnusson samman sina tjejer och både mottagning och försvaret är betydligt bättre. Tempot blir en aning lägre och GVK har en ledning med fyra bollar i mitten av setet och 15 – 10 till GVK. Där bestämmer sig Hylte/Halmstad säkerligen för att nu höjer vi tempot och snabbt är man ifatt till 15-15 och man vinner andra med 25-21.

 

In efter pausen mellan andra och tredje kommer nu två lag där antingen Gislaved har insett att det inte går att slå Hylte/Halmstad idag eller så låter H/H helt enkelt inte GVK att komma nära. Tempot blir lågt och Hylte/Halmstad låter inte Gislaved komma nära alls. Tiana Dockery är ostoppbar och hon är riktigt bra.

 

Hylte/Halmstad vinner idag mot Gislaveds VK i Kvartsfinal 1 2017 med 3 – 0 (25-13, 25-21, 25-16)

 

Bästa spelare

 

Nr 7 Tiana Dockery, Hylte/Halmstad Volley

 

Nr 11 Malina Fransson, Gislaveds VK

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen