Friidrott

Finnkampen med IFK Halmstad touch

Ida, Matilda och Isac har för första gången fått möjligheten att tävla i den svenska landslagsdressen och dessutom fått möjligheten att göra det i strålande väder på Stadion i en ungdomsfinnkamp…

Det är få förunnat att någon gång få ta på sig landslagsdressen och få göra det på klassiska finnkampen är ett minne för livet.
För Ida Jexe Ek, Isac Svensson samt Matilda Åkerman är nu den historiska helgen över och det är tre glada och stolta IFK:are som återvänder hem mot Halmstad.

Tre personbästa under tävlingarna

Ida slog till med 5.93 och säkrade därmed segern i längdhoppet och det är en strålande glad talang som Halmstadsport pratar med.

-Otroligt häftig helg och att få springa runt med Sverigekläder är så kul…
Personbästa på 5,93 i längden och vinst, så jag är hur nöjd som helst avslutar Ida.

Isac som klippte till med 14,57 under lördagens 110mh samt i sista längdhoppet på söndagen såg till att hålla en av finnarna bakom sig med ett hopp på 6.90.

-Jag är faktiskt väldigt nöjd med min prestationen under helgen i häcken kom jag in som reserv, men lyckades ändå bli bästa svenskmed nytt personbästa 14,57 – vilket gav en tredjeplats.
I längden gick också bra där både jag och den andra svensken Noel Rudberg lyckades bättre än vad personbästalistan visade på förhand.

Nytt personbästa på 6,90 avslutar en nöjd Isa Svensson till Halmstadsport

Matilda Åkerman är stolt över att kommit med på finnkampen men inte nöjd

-Jag är inte nöjd med över min prestation där många olika faktorer påverkade min insats lite negativt tyvärr, men det blir bara att träna mer på det då avslutar Matilda

Utöver detta har IFK även haft en fjärde aktiv som tävlat under Finnkampen

Jörgen Åberg som deltog i det vinnande laget i herrarnas svenska stafett för veteraner (H50). Laget vann en klar seger och stort grattis till detta.

Bild: IFK Halmstad

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen