/
Friidrott

Tre USM-medaljer till IFK Halmstad

Detta år är som alla vet inte likt något annat år och detta gäller även de olika SM tävlingarna i friidrott som nu genomförs…

Ungdoms SM (USM) vilket nu avgörs i åldersklasserna 15-17 år är fördelade på två olika orter och under två av varandra efterföljande helger. Helgen som gått är den första av dessa två då hoppgrenar genomförts i Sollentuna och kastgrenar i Norrköping. Nästa helg stundar löpgrenar i Norrköping. Båda tävlingsorterna har bjudit på perfekta tävlingsförhållanden för de aktiva dessutom på fantastiskt fina arenor och fina arrangemang.

IFK Halmstad deltog med totalt 7 aktiva. Fyra i kastgrenar och tre i hoppgrenar
Tävlingarna inleddes redan på fredag eftermiddag och först ut var Matilda Åkerman i F16 spjut.
Förväntningarna var högt ställda och Matilda svarade upp till dessa och bärgade hem ett brons med längden 42.45m. Matilda fortsatte i samma anda vid lördagens diskus och kammade även där hem en bronspeng med fina 35.45m.

Matilda säger så här om sina medaljer
-Jag är lite besviken i spjut där jag hade hoppats på längre resultat, men glad över att komma trea.
I diskusen har jag haft svårt att ligga på längder runt mitt personbästa, så det är otroligt skönt att få till de på SM avslutar Matilda till Halmstadsport.

Samtidigt på lördagen startade P16 längd, F16 stav samt F15 höjd i Sollentuna
 Längdtävlingen blev en final som sällan skådats där segraren Melwin Lycke-Holm Kils AIK vann på otroliga 7.20m tätt följd av tvåan på 7.05.

Isac Svensson IFK Halmstad hoppade jämt i finalen och slutade 5:a med 6.54m. Lite kortare än vad han hoppats på men i sammanhanget ett finfint resultat.

Ida Jexe-Ek hoppade samtidigt starkt i F16 stav finalen. En final som bjöd på fina resultat och där Ida hoppade till sig en bronspeng i hård konkurrens när hon fint seglade över 3.41m.

Bronsmedaljören Ida Jexe – Ek säger
-Jag är glad och nöjd över att jag tog medalj, då det var målet i helgen.
Även otroligt kul att det blev ett SM trots corona.
Är nöjd med resultatet, dock kändes inte hoppningen så bra som jag velat och hade hoppats på att ta någon höjd till, men medaljen var viktigast denna helg avslutar Ida nöjt.

I F15 höjd hoppade Ann-Kathrine Bergenhem in på 11 plats med höjden 1.52.
Även detta en final som krävde många personbästa av de tävlande för att nå pallen.

I Norrköping fortsatte tävlandet i kastgrenar. I P17 kula togs sig både André Bergenhem och Patrik Bergstrand till final. André presterade ett PB med 13.43 och tog därmed 7:e platsen där Patrik följde efter på 8:e plats med 12.52.
Samtidigt som killarna kastade kula var även Mattilda rågång med kula F16. Även här presterade Mattilda över förväntan och drog till med en stöt på 13.38m. Detta var dessutom distriktsrekord ute F16 och samtidigt en 4:e plats. André presterade även bra i P17 diskus. Även där med ett nytt personbästa 44.95m.

Under söndagen fanns endast IFK:s kastare kvar för att tävla i Norrköping.
Dagen inleddes med F16 slägga där Elin Rydqvist tog sig till final och där presterade fina 45.71m och slutade 6:a. I samma tävling återfanns även den tidigare nämnde dubbla bronsmedaljören Matilda Åkerman som slutade med ett kast på 42.28m.

Helgen avslutades med P17 spjut där Patrik Bergstrand och André Bergenhem tävlade för IFK:s färger. Finalen var en grym tävling med mängder med personbästa. Patrik och André gick båda till final och presterade väldigt bra. Patrik 48.62m och André 45.96m.

Nu är det dags att ladda batterierna inför kommande helgs löpgrenar i Norrköping. IFK ställer upp med som det ser ut idag 5 st aktiva i 110m häck, 100m häck, 300m häck, 80m häck och 80m slätt avslutar Anders Svensson
Ordförande i IFK Halmstad.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen