Gymnastik

Brons till Halmstad Rytmiska Gymnastikförening

Helgen Nordiska Mästerskapet i rytmisk gymnastik visade Halmstad Rytmiska Gymnastikförening att man har något stort på gång…

När Nordiska Mästerskapen i rytmisk gymnastik i Uppsala gick av stapeln deltog Gymnasterna Saga Widing, Gabriella Jansson och Nora Vahlberg från Halmstad Rytmiska Gymnastikförening i den svenska seniortruppen, som tävlade i disciplinerna tunnband och boll/band.

Under söndagens grenfinaler tog truppen två bronsmedaljer där Halmstadgymnasterna  tillsammans med Nellie Skiöld och Emma Bjerklin från Jönköpings Gymnastikförening ingick.

Laget sattes samman i julhelgen som ett samarbete mellan Halmstad och Jönköping under ledning av huvudtränare i Halmstad RG.
Träningen har bedrivits utöver gymnasternas individuella satsningar.

Det geografiska avståndet mellan föreningarna har varit en utmaning samt att hitta träningslokaler som har den takhöjd som krävs för att tävla på internationell nivå.
Utmaningarna till trots lyckades truppen så pass bra i kvalet som hölls i mars att dem fick representera Sverige i helgens Nordiska Mästerskap.

Att på så kort sikt få så här bra resultat är väldigt roligt och att det dessutom blev två medaljer för truppen är en extra bonus, avslutar truppens huvudtränare Therese Skoglösa till Halmstadsport.

Gymnasten Gabriella Jansson om framgångarna

Resan vi har upplevt har varit en utmaning men ändå väldigt lärorik.
Det har varit kul att få vara med och representera Sverige i NM och få träna med det svenska landslaget.
NM resan har gjort att vi kommit närmare de andra föreningarna i Sverige som vi vanligtvis tävlar mot, men nu fick chansen att tävla med.

Väldigt roligt att våra prestationer ledde till en bronsmedalj avslutar Gabriella Jansson till Halmstadsport.

*text uppdateras

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen