Gymnastik

Fina framgångar för Halmstad RG på hemmaplan

Under lördagens regionstävling i Halmstad Arena kammade Halmstadklubben hem två guldmedaljer…

I Bordtennishallen var det utbytt från pingisbord/bollar till en fyrkantig matta där en efter en gick upp och presterade inför många domare.

Rytmisk gymnastik är en sport som går lite under radarn bland alla andra idrotter i Halmstad, men det är det som är så fantastiskt med Halmstad att vi har alla dessa idrotter i vår lilla stad.

Halmstad RG visade att man är att räkna med i framtiden

I duo ungdomsklassen tog Linn Anderud och Ella von Haartman hem guldet till Halmstad och det var inte klart där utan i individuella ungdomsklassen tog samma Ella hem guldet och Linn silvret.

Juniorerna var det lite stolpe ut och bäst lyckades Gabriella Jansson som kom fyra, tätt följd av Saga Widing som kom 5:a, Tilda Jönsson 6:a och Nora Vahlberg 7:a.

För Halmstad RG väntar nu en inbjudningstävling för juniorerna i Taastrup Danmark den 7 november och sedan JSM i Örnsköldsvik 5-6 december.

Första gången 

Det här var första gången som Halmstadsport var på plats under en tävling i Rytmisk gymnastik, men det blir absolut inte den sista -för att se passionen i utövarnas ögon och det man utövar med band – bollar, rockring som vi säger i folkmun (tunnband) och mycket mer, det kräver träning och det är så häftigt att se…

Klicka på bilden för fler…

Rikstävling Rytmisk Gymnastik

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen