Gymnastik

Halmstad Frigymnaster fixade medaljregn under JSM

Under helgen 3-4 maj gick JSM i MAG nere i Malmö. Halmstad Frigymnaster deltog med tre personer, Vilgot Hyll, William Hyll samt John Wiktorsson. En riktigt bra tävling av dessa mycket duktiga Juniorer.

Vilgot Hyll tog 3:e plats i mångkampen med nytt personbästa 70.966 och enbart 0,032 poäng ifrån 2:a plats. Vilgot lyckade även ta hem 3:e plats i bygel, 2:a plats i ringar och en 3:e plats i barr.

William Hyll gjorde också en bra tävling trots en fot som har varit lite strulig under en tid och slutade på en 5:e plats.
William tog hem en 2:a plats i räck och ett nytt personbästa i mångkampen (69.698 poäng).

John Wiktorsson gjorde comeback på tävlingsgolvet och ställde upp i tre grenar. John gjorde en mycket bra tävling där han med helt nya serier visade att han igen hör hemma på tävlingsgolvet bland den svenska eliten.

Överlag en mycket bra helg för Halmstad Frigymnaster, vi visar åter igen att Halmstad är en förening att räkna med under de stora tävlingarna. JSM var även en av många uttagningstävlingar inför JNM, JVM samt EYOF.

Vilka som blir uttagna till dessa internationella junior tävlingarna får vi avvakta med då uttagningsprocessen inte är över ännu.

Återväxten för Halmstad Frigymnasters MAG ser väldigt bra ut när vi nu har seniorer och Juniorer som presterar på högsta nivån.
Sen får vi inte glömma av våra mycket duktiga ungdomar som går framåt för varje vecka och tränar sida vid sida med gymnaster som håller absolut högsta nivån. Jag ser en väldigt fin framtid för Halmstad Frigymnaster och ser fram emot våra framtida utmaningar och siktet ställs mot större och djärvare mål varje år sammanfattar Niklas Andersson, chefstränare MAG i HFG.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen