Fotboll

Kan det här vara ett gott tecken när HBK U21 spelade mot Elfsborg på Örjans Vall

Skatten finns vid regnbågens ände och vet de tusan om den inte kommer slå in för ett tydligare tecken kan inte Halmstads supportrar få.

Klassiskt möte på när gästande Elfsborg kom på besök till anrika Örjans Vall, det skulle kunna vara ett allsvenskt möte ,men gårdagen var istället spel i U21 serien.

HBK spelade en väldigt bra fotboll i första halvlek med otroligt bra rörelse och tydlighet, man kan säga att hemmalaget var det bättre laget som också gjorde 1-0 genom Thomas Boakye efter en kvart in första.

I andra halvlek blev det ombytta roller där bortalaget är klart bättre laget och redan i den 54:e minuten kommer kvitteringen genom Anton Thorsson.

Elfsborg behåller taktpinnen, men lyckas inte sätta bollen bakom duktige Malte Påhlsson i HBK kassen.
HBK skulle ta ledningen med 2-1 när hemmalaget får en billig straff (enligt vår fotograf som hade första parkett) som Alexander Johansson behärskat sätter i mål i 77: e minuten.

Halmstadtalangen Tim Stålheden skulle få sista ordet på Örjans Vall som strax efter nickar in 2-2 som också skulle bli slutresultatet.

Vem är då Tim Stålheden som HBK har glömt bort!

Talangen som precis skrivit på ett lärlingskontrakt med Elfsborg är fostrad i klubben som kallas Söndrums stolthet BK Astrio.
Tim är född 2000 och gick till Elfsborg 2016 och sa då så här om att välja Elfsborg

– ”det är helt rätt val för min utveckling, och Elfsborgs spelsätt tilltalar mig och passar mig bra. Elfsborgs tränare har sagt till mig att jag passar in i deras spelsätt och att de letade efter en sådan som mig i deras backlinje”. En annan anledning till att han valde Elfsborg var för att de tydligt kunde presentera en bra helhetslösning med boende etc, samtidigt som det är relativt nära hem till familjen och vännerna i Halmstad.

Så här sa Tim om matchen igår ..

HBK var det klart bättre laget i första och sedan tar vi över i andra och det är en tuff kamp på planen, det blir speciellt för mig att få möta polare på ”hemmaplan”.

Det är bara roligt, det blir en extra krydda på matchen, sen är det roligt att för göra ett mål också säger den talangfulla talangen.

Vad hände under matchens gång 

Samtidigt som matchen spelades började surret om att Igor fått kliva av och förra guldtränare i Elfsborg Magnus Haglund tar över.
Ryktet blev till sanning när HBK la ut nyheten på sin hemsida.

Halmstadsport träffade Igor när matchen var slut och, det var en märkbart tagen tränare som skulle in och berätta för killarna som precis spelat match, men sa så här senare till vår kollega Hallandsposten

” Jag är klart besviken att jag inte får fullfölja mitt uppdrag i HBK. Jag är övertygad om att tillsammans med ledare och spelare hade vi vänt på den negativa resultattrenden och uppnått vårt mål med året, kommenterar Igor beskedet till HP-sporten.

– Jag har varit stolt att representera HBK varje gång jag har kommit till Örjans vall. Slutligen är jag även tacksam mot Janne Jönsson som tog in mig som tränare till hans stab. Så jag önskar spelarna och HBK som förening stort lycka till i framtiden, fortsätter Igor.”

Känner vi Igor rätt så knyter han näven i fickan och kommer igen för visst har ”gamla” tränare lyckats i andra klubbar

STORT TACK IGOR FÖR ALLT!

Så var det då det här med regnbågen som man skall åka till dess ände för att finna skatten…

Mitt under U21 matchen uppenbarar sig den fina regnbågen, ungefär samtidigt som nyheten sprider ut sig över Halmstad och Sveriges fotbollsnördar.

Kan HBK ha hittat skatten vid regnbågens ände, det återstår att se men det vi vet är att med nuvarande tränarteam får vi mer erfarenhet och en kille som vänt negativa trender förr – LYCKA TILL Magnus och välkommen tillbaka till HBK

Klicka på bilden för att se mer 

HBK - Elfsborg U21

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen