Gymnastik

Lagguld och flera individuella medaljer till Halmstad Frigymnaster i Götacupen

I helgen arrangerade Halmstad Frigymnaster Götacupen i artistisk gymnastik, där dryga femtio killar från Malmö, Göteborg, Hindås samt Halmstad i åldrarna mellan 9 och 13 deltog.

Halmstad Frigymnaster hade 17 gymnaster på plats och skördade flera medaljer och fina prestationer; i RM1 tog Olle Bengtsson ett guld och Jack Stenbäck ett brons. I den svårare klassen RM2 knep Ali Aghazade silver och Gusten Hyll ett brons. Tillsammans med sina lagkompisar tog de också guld i den totala lagtävlingen.

Flera av grabbarna gjorde stora förbättringar från tidigare tävlingar. Lördagens mångkamp var också ett bra genrep inför Svenska Cupen som arrangeras i Halmstad Arena till helgen, summerar Gustav Stenbäck, en av tränarna i Halmstad Frigymnaster.

Med rekordmånga och framgångsrika deltagare kan Frigymnasterna konstatera att återväxten aldrig varit så bra som nu.

Framtiden ser onekligen ljus ut med så många grabbar som kan ta över och bygga på underifrån, med målet att bli våra framtida landslagsgymnaster, säger en mycket nöjd chefstränare, Niklas Andersson.

Klicka på bilden för fler foton

Götacupen 2019

Jack – Gabriel och Olle är tre av framtiden i Halmstad Frigymnaster och berättar att gymnastik är roligt för att man får göra volter och göra massa olika grejor hela tiden.

Grabbarna behöver inte gå så långt för att följa sina idoler då de finns i klubben och heter Filip Vilgot och William och målet är givet för dessa grabbar att en dag bli bäst i världen.

De pratglada gymnasterna berättar vidare att de tränar fem dagar i veckan och 2,5 timmes pass.

Var så säkra att vi får en anledning att skriva om dessa killar igen.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen