Ishockey

Fantastisk inramning när Halmstad Hammers vann mot Nybro

Hammers tog fjärde raka efter vinst mot Nybro med 4-3 och fortsatt serieledning för Halmstadlaget

Vilken feststämning som utspelade sig i Halmstad Arena en helt vanlig lördag i Halmstad, folket vallfärdade till Valhall och Nybros supportrar hördes lång väg – man kunde tro det var SHL match i stan.

Stämningen fick sig ett abrupt slut två minuter in i matchen när Viktor Lennartsson åkte på en tackling som tog otroligt olyckligt och Nybroforwarden for i isen och låg otäckt orörlig framför hemmabåset.

Till Hockeyettans hemsidan uttalade sig Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell 

– Det vi kan konstatera är att det rör sig om en hjärnskakning. Sedan får vi ta det därifrån. Vi sitter faktiskt och väntar på sjukhuset och väntar och ser om vi kan få med oss hem honom.

Vad säger du om tacklingen?

– Deras back kommer inifrån mitten och jobbar sig utåt och åker rakt ut mot “Lelle” (Viktor Lennartsson). Det är en otroligt respektlös tackling. Han kommer från blindside. Man brukar snacka om “Kronwallare” (Niklas Kronwall), men han gjorde sina tackling vid sargen och alla visste att han stod där. Det är sådana här tacklingar som gör att folk får avsluta sina karriären. Det är helt jäkla respektlöst och det säger jag inte bara för att det handlar om mitt lag utan det kunde jag ha sagt om det varit en av mina spelare med. Sådana tacklingar måste bort från hockeyn, säger Tisell

Efter cirka 20 minuter senare var Lennartsson förd till sjukhus och Tim Brothén utvisad för resten av matchen, så var det full laddning från båda lagen.

Första perioden var ett kamp och böljande fram och tillbaka och såg ut att bli mållös, men Hammers tog ledningen med cirka 30 sekunder innan ljudet från periodpausen skulle lyda.

Sebastian Åkesson fick taket att lyfta i Valhall när han satte pucken i mål efter bra förarbete av Victor Gagic.

Viking behövde tre minuter i andra perioden för att reducera till 1-1 efter ett fint volleymål av Hampus Andreén.

Årets Hammers är ruskigt effektiva och hittade målet i boxplay genom Erik Åhlén och i powerplay satte Kevin Loppatto 3-1.

Nybro hängde på och sätter 3-2 genom Alex Ek men Hugo Klippfors utökar till 4-2 och ett vilt jagande Nybro kom inte längre än till 4-3 och jublet i Halmstad Arena visar att Halmstad Hammers är ett lag som krigar in i det sista.

Hammers tränare Fredrik Johansson var otroligt nöjd med sina mannar

Att vinna i dag inför ett fullsatt Valhall är fantastiskt och vi krigar in i det sista, men vår ödmjukhet som är vårt adelsmärke tappar vi för mycket idag.

Vi tar nya poäng och det är det viktigaste säger Johansson.

Vad säger du om tacklingen som Tim Bothén sätter in på Viktor Lennartsson 

Jag vill inte uttala mig om den för jag såg inte den, men det är otroligt olyckligt att den tar så illa som den gör.

klicka på bilden för mängder av foton

Halmstad Hammers - Nybro 2020

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen