Kampsport

Kenny Hong skandinavisk mästare

Kenny kan nu skriva in skandinavisk mästare i sitt CV  och är den första WBC Scandinavian champion i viktklassen welterweight någonsin…

 

Tre fighter från Halmstad Muay Thai var i farten i helgen och först ut var Kristoffer Modig som gick en fight i C-klass som efter tre ronder var klart till Kristoffers fördel och en betryggande seger.

Hela Halmstad Muay Thaigänget tog sig över sundet till Danmark och Köpenhamn, där Emil Flystam och Kenny Hongs motståndare väntade.

Att fightas på bortaplan, mot danskar är alltid tufft, man har publiken emot sig och ofta även domarna säger coachen Keiwan Adibi.

 

 

 

 

 

Emil mötte en rutinerad hemmafighter som har ett par matcher mer

Det var dock inga problem för Emil som dominerade matchen från början till slut med bra sparkar och fin kombinationsboxning gjorde att dansken gick ner för räkning i en av ronderna.
Mellan rond 3-4 kastade danskens tränare in handduken och matchen var slut. Emil vann på teknisk knockout.

 

 

 

 

 

Vinnare och ny skandinavisk mästare Kenny Hong

I galans huvudmatch mötte Halmstads Kenny Hong, Mikentas Mikkel Lund, som även han är en hemmafighter i en match om det skandinaviska WBC bältet.

WBC är en av de mest respekterade organisationerna i världens inom både boxning och thaiboxning.
Att vinna en titel i den organisationen betyder inte bara att du blir krönt till Skandinaviens kung men öppnar även upp dörrar för större matcher och finare titlar säger Adibi.

Rond 1 var avvaktande där båda fighters kände på varandra, som sig brukar i en 5×3 minuters match.

Rond 2 kommer Kenny igång med sitt fina fotarbete & bestämda boxning.
Efter ungefär halva ronden sätter Kenny en snurrarmbåge som sänker Mikkel, domaren går emellan, men ger inte dansken en räkning.

Rond 2 tydligt Kenny

Rond 3-4 vann Kenny även tydligt med fint fotarbete och ännu mer fin boxning och knän.

5 ronden blev en jämnare historia än de tre föregående o när gong gongen gick kände vi oss säkra på vinsten, men som jag nämnde tidigare, att möta danskar i Danmark är en tuff uppgift speciellt med danska domare.

Domslutet kom, 105-103 i poäng. Väldigt jämnt med andra ord.

Huvudpersonen själv säger efter segern

-Denna seger är för min far och det är den värdefullaste segern jag någonsin gjort – Jag är bäst i Skandinavien avslutar en stolt mästare. 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen