Kampsport

MMA är inget för fegisar

Under gårdagens MMA gala i Halmstad Arena så slog det oss, att det är bara överlevare som går in i en oktagon för att man mot man fightas

Enligt uppgifter var det cirka 700 besökare som kom till galan, där de i ena stunden vråla rakt ut över en round kick för att i näst stund heja på sin krigare.

För krigare det är vad dessa fighters är när man helt frivilligt går in och få ut all adrenalin man har i kroppen under kontrollerade former.

Robinson deltagaren Erik Warholen berättar om sin brokiga bakgrund och som är en av deltagarna i årets robinson just det här att man är född krigare och det spelar ingen roll om det är i ett tv  program eller i Halmstad Arena, det handlar om att överleva.

Halmstad fightern Shadi Faqhouri berättar efter matchen att han är skadad men valde att inte säga något för att få tävla på hemmaplan, där hans bakgrund med att få se sin bäst vän omkomma i en vattenscooter olycka, så är MMA en väg att komma tillbaka och som han gjorde det.

I den andra ronden bryter domaren matchen, efter att motståndaren klappat i mattan.

Hasan Ataity var kvällens känslosammaste fightern under kvällen, där han berättar att han inte trott på sig själv och inte kunna lyckas, men kvällens fight var just det här att kriga tills det inte går. Ataity visade vad en krigares inställning kan göra en till vinnare från att inte trott på sig själv till att vinna matchen.

Lyssna på vad Halmtadfighters sa direkt efter sina fighter och till sist en summering av Robert Nyström coach

Sequence 01

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen