Kampsport

Zendokai Karate Halmstad på pallen 23 gånger i JKA Cup!

I helgen hölls JKA Cup i Landskrona som så många gånger förr  resulterade i nya fina framgångar för Zendokai Karate

Totalt gjorde våra 31 deltagare 50 individuella starter och tog i dessa 23 medaljer. 5 st Guld, 5 st Silver och 13 st Brons.

En nyhet på programmet var lagkata och Zendokai ställde upp med 5 lag i 3 olika ålderskategorier där fina insatser ledde till ytterligare 2 medaljer.

I klass 13-15år blev det Guld och i 16år och uppåt blev det Brons.

Julia Grundevik & Theo Palm blev utnämnda till utmärkelsen ”Bästa prestation Tjej” och Theo Palm ”Bästa prestation Kille”.

 

 

 

 

 

 

 

Alla Medaljörer från den framgångsrika föreningen ser ni nedan

Guldmedalj
Julia Grundevik
Lovisa Skoglöf
Harald Olander

Silvermedalj
Theo Palm

Bronsmedalj
Ewan Bo
Emma Nilsson
Rasmus Green
Andreas Palm
Gustaf Nilsson
Tindra Ekeroth
Lamar Mahrous
Nasser Adwan
Leo Babic

Lag KATA

Julia Grundevik, Lorin Cicek, Ivar Karlsson  Guld
Sofie Palm, Marion Hermansson, Leo Babic  Brons

Kata är ett slags förbestämt, pedagogiskt rörelsemönster med offensiva och defensiva tekniker. Denna disciplin har mycket långa anor och tränas i alla klubbar som utövar traditionell karate.

Rent språkligt betyder ordet ”form”. Katan i sin helhet är inget man använder sig av i en kamp, men dess enskilda rörelser är hämtade från och används i verkliga situationer. Kataträning är också en mycket god fysisk träning som gör dig smidig och stark.

I Kata på tävling bedöms man bl.a. på timing, rytm, fokusering, balans, hastighet och andning. Viktigt är också att utförandet inte liknar en dans eller teatral uppvisning. Istället skall den uppvisas enligt traditionella värden och principer. Katan skall vara realistisk i självförsvarstekniker och kamptermer samt uppvisa koncentration, uthållighet och kraftpotential. Den måste visa såväl styrka, uthållighet och hastighet som elegans, rytm och balans. Kata på tävling kan utföras både individuellt och i lag.

KUMITE

GuldMedaljörer
Theo Palm
Elin Mawan
Lovisa Skoglöf

Silvermedaljörer
Lorin Cicek
Erjon Merovci
Sofie Palm
Lovisa Skoglöf

Bronsmedaljörer
Ewan Bob
Julia Grundevik
Nicolina Dahlqvist
Emil Johansson

Kumite är fightingmomentet
i karatetävling och indelas normalt i ett antal officiella viktklasser. I Kumite kan man tävla både individuellt och som en del av ett lag. I Kumite ges poäng för väl utförda tekniker och det går snabbt när de kommer. Höga sparktekniker och kast ger tre poäng, spark mot kroppen två poäng och slagtekniker ett poäng, vilket signaleras av domarna genom flaggsignaler. Segrare utses när någon leder med 8 poängs skillnad, en tävlande ger upp, diskvalificeras eller när matchtiden är slut.

Teknikerna och träffar ska vara realistiska men du måste kunna uppvisa kontroll, knockout är inte tillåtet i tävlingskarate och varningar kan delas ut om du har för dålig kontroll. Då varje teknik ska vara så väl utförd att den i en verklig självförsvarssituation ensam ska kunna oskadliggöra en motståndare, stannas matchen symboliskt då domaren delar ut poäng och motståndarna startar sedan om. Effekt, kraft, god form, fokus och sportslig attityd är några av kriterierna som ska uppfyllas för att en teknik ska ge poäng.

 

 

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen