Övrig sport

Glädjen i topp när Oskarström rustar för vinteraktiviteter

Sällan har det varit så mycket leende på läpparna när kommunen öppnade för allmänheten på Strömvallen och eldsjälarna sliter dygnet runt för att öppna Vrenningebacken…

I torsdagsnatt inleddes snötillverkningen i Oskarström och sen dess har det gått för fullt tryck för att producera konstsnö.

När Halmstadsport är där småpratar vi med en av eldsjälarna Marcus Skoglund som berättar att det allt gått riktigt bra och att backen förväntas öppna i morgon söndag.
I backen är det full aktivitet och många många längtar tills backen öppnar.

Vi har jobbat i skift och sprutar snö dygnet runt för att kunna öppna, det är mycket slit och lite sömn men vi brinner för det här och allt slit är det värt när väl snö ligger där.
Sen att få öppna och se våra ungdomar komma ut ur stugorna och inte bara vara inne i dessa tider är givetvis ett plus avslutar Marcus innan han behöver ”jaga” pulkaåkare som vill testa den nya snön.

Strömvallen öppnade för allmän åkning och idag och besökarna var tidigt på plats i det fina vädret

Familjen Brehmer från Halmstad var på plats och för sonen Ville var glädjen total över att vara ute och åka skridskor på Strömvallen.
Pappa Christoffer har även han snörat på sig skridskorna och säger till Halmstadsport att det är lycka att man kan få vara ute och åka med familjen.
-Sen trodde jag att det skulle vara mer folk här, men man ser att det fyller på mer och mer i solskenet.

När Halmstadsport rör sig i skidbacken och isbanan ser man bara enorm lycka i allas ögon att äntligen få vara ute i det fina vädret.

Att Oskarström har ett eget vintermecka är få förunnat, men varför har inte kommunen skjutit till några miljoner för att byta lift och mer attraktivt snötillverkning.

För är det något som hela kommunen har nytta av så är det Halmstads eget vintermecka i Oskarström, för när kylan drar in invaderas vintertörstande kommuninvånare till Oskarström.

Varför inte investera i fler kanoner typ Vallåsen för att snabbt kunna producera snö.

 

Nu längtar väldigt många till morgondagen typ som de små barnen väntar på julafton, för går allt som det skall så är Vrenningebacken öppen i morgon och eldsjälarna får gå hem och vila ett tag innan det är dags igen för ännu mer snö.

En blivande bandystjärna i Ville, vem vet – men förutsättningarna finns om isbanan förbli öppen

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen