Fotboll

Johan Bergström årets Unicoach

Det är inte bara på planen som HBK producerar talanger på löpande band – Nu har HBK´s tränare Johan Bergström blivit utsett till årets tränare…

Unicoach är Unibet och SEF:s långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska fotboll tillsammans med elitklubbarnas akademi.
En del av detta är att utdela priser till spelare och ledare i akademierna. Det första priset som Årets Unicoach har tilldelats Johan Bergström i Halmstads BK.

Johan Bergström har varit ledare i Halmstads BK i tio år och är f.n. huvudansvarig tränare för P19. De minnesgoda minns att han fick vara huvudansvarig i herrlagets match mot Ljungskile SK i Superettan i höstas när hela ordinarie tränarstyrka låg nerbäddade i corona. För övrigt vann HBK matchen med 2-0.

Så här skriver HBK på sin hemsida

Johan är väldigt stolt och glad över tilldelning av priset.
– Det är väldigt roligt och framför allt blir man väldigt ödmjuk utifrån den konkurrensen som är med många skickliga tränare inom akademierna. Där finns extremt många kompetenta och skickliga tränare som jobbar väldigt hårt, säger Bergström.

I ett lag är man aldrig ensam utan det är många som är delaktiga och det är Johan noga med att uppmärksamma.
– Det värmer så klart att jag kan få priset, samtidigt är det någonstans ett pris till flera också för vi jobbar i ett gott team i P19-laget men även i Akademin som helhet. Det är en slags utmärkelse till våra tränare, tycker Johan Bergström.

Motivering till priset:
”Johan Bergström är en ung kommande elittränare som går en ljus framtid till mötes. Bergström har varit i Halmstads BK i tio år och har sakta men säkert blivit ”expert” på att utveckla först 15-16-åringar och nu de senaste fyra åren spelarna i 19-årstruppen. Parallellt med detta har Bergström tränat HBK:s NIU-spelare på Sannarpsgymnasiet.

Johan är en välutbildad fotbollstränare med stort kunnande men också pedagogisk och entusiasmerande och har ett öppet sinnelag för att hela tiden utveckla sig själv som ledare. Johan Bergström har tagit ett stort ansvar i att förvalta och utveckla HBK:s framgångsrika akademi.”

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen