Övrig sport

Swimrun i Halmstad en underbar upplevelse!

Helgens Swimrun sött och salt som arrangeras av Halmstad Triathleterna – där 14 km långt lopp med löpning runt Halmstad och simning i Nissan blev återigen en succé om man frågar de tävlande.

Påhejade av ett 30- tal funktionärer och en bra skara publik tog sig de 50 tävlingsparen runt banan där simning varvades med löpning och snabbast av dem alla var mixed paret  Ulrika Eriksson och Martin Hageberg från Kungsbacka på en tid strax under en och en halv timme.

Så här sa Ulrika och Martin till Halmstadsport efter loppet

-Det var en annorlunda bana då den var kort och snabb och annorlunda mot hur Swimrun brukar vara, men det var väldigt kul!
Loppet gick fort och det blev hög puls & ansträngningen var hög hela vägen säger Martin.

Hur vana är ni på den här sortens tävlingar

Vi får nog se oss som erfarna och tycker om att göra denna sortens tävlingar, sen är tjusningen variationen som Swimrun är med att hoppa i och ur vattnet varvat med löpning.

Tuffast idag för mig blev kylan, då jag blev stel i knäna säger Ulrika.
Efter första simningen kände jag att vi var rätt överlägsna så tanken slog mig att det här skall nog gå bra…

Många tävlande pratade om att det var strömt var det något som påverkade er

-Nä vi hade lite taktik där och vår erfarenhet hjälpte nog till där, för är det motströms så låg vi nära land och när det är medströms så låg vi mitt ute i vattnet och det funkade väldigt bra!

Sen är man en van simmare så känner man inte av det på samma sätt avslutar Martin till Halmstadsport.

Tävlingsgeneralen Fredrik Ylander pustade ut efter årets Swimrun och var väldigt nöjd med årets lopp

-Jag var väldigt nervös i morse innan allt drog i gång och att inte alla skulle ta sig i mål, då det var mer strömt än vanligt.
Det viktigaste var att få ihop alla 35 funktionärerna och att de tävlande skall vara nöjda och det verkar dem vara säger en lättad tävlingsgeneral till Halmstadsport.

Vad ser du för utveckling på ert lopp

Vi hade ett maxtak på 50 lag i år och vi har fått mejl i stort sett varje dag senaste månaden, sen vill vi inte växa för snabbt, men vi kommer nog höja antalet till nästa år – för det viktigaste för oss är upplevelsen.

Det finns inget liknade lopp i Halmstad och det är ganska unikt med Nissan och havet eller sött & salt avslutar Fredrik till Halmstadsport.

Klicka på bilden nedan för mängder av bilder från loppet

Swimrun 2019

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen