Hästsport

Adrian Kolgjini vann SprinterMästaren 2019

Jägersrokusken var märkbart skakig efter ha vunnit SprinterMästaren med Tae Kwon Deo på topptiden 1.10,9

– Det här är topp ett i min karriär och vinna här i Halmstad där jag tävlar varje vecka känns stort och jag är enormt tacksam, säger  Adrian i vinnarcirkeln.

Lyckorusiga Adrian fortsatte och försökte förklara sina känslor

– Så mäktigt och så stort och märks det inte att jag är rörd?

När han berättar om loppet så säger segerkusken så här

Adrian Kolgjinis häst spurtade ursinnigt i tredjespår och vann överlägset på 1.10,9.
– Allt blev rätt till en början när jag kunde följa med i rygg på Örjan. Sedan blev allt fel när hans häst inte var som bäst, berättade Adrian Kolgjini för Kanal 75.
– Då fick jag gå först i tredjespår, men jag upptäckte snart att jag hade ett ton i linorna – redan 500 kvar kändes det klart. Det är här min största seger.

– Vi har alltid trott på honom och känt att han är en riktig stjärna. Allt har fått gå i hans takt sedan han kom tillbaka och i dag betalade det sig, sade tränaren och körsvennen Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.

Hemmahoppet

Peter Untersteiner och Adde S.H. höll upp innerspåret i första kurvan i årets final av Sprintermästaren. Men på den efterföljande raksträckan körde Robert Bergh hela vägen till spets med Pinto Bob som sedan fick Jula Downton på sin utsida.

Dessa varvade på 1.10,1 och var också främst i utgången av sista sväng. Ingen av dem hade dock med segern att göra. För väl på upploppet fanns det bara en häst på banan: Tae Kwon Deo skriver Travronden på sin sidan.

Klicka på bilden för fler foton


SprinterMästaren 2019

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen