Hästsport

Sanna Manfredsson i topp på internationell körtävling

När den första internationella tävlingen i sportkörning arrangerades i Sverige på flera år slog Laholms RF:s Sanna Manfredsson till och vann sin klass. Nu siktar hon mot Falsterbo Horseshow och EM i sommar…

Åstorps Ryttarförening anordnade den internationella två- och trestjärniga tävlingen.
Det var också kval till EM och VM som äger rum senare i år.
Sanna hoppas kvalificera sig för EM i Ungern.

– Uttagningen har ju inte skett än men sett till resultaten hittills i år ser det bra ut för mig att komma med, säger Sanna som inte direkt försämrade sina chanser i Åstorp.
Det var väldigt kul och häftigt att tävla på den här nivån hemma i Sverige. Även om jag vann så var det tufft motstånd och svåra banor, fortsätter hon.

Sanna inledde med dressyrdelen och den vann hon, eftersom att hon tidigare kört mycket riden dressyr är det en gren där det brukar bli stabila resultat.

Efter det väntade maraton under den andra tävlingsdagen.
Banan var tuffare än vanligt på grund av tävlingens dignitet.

– Jag lyckades vinna där också. Det var fem kilometer inne i skogen och sedan fem kilometer med sex stycken hinder och det gäller att vara så snabb som möjligt.

– Vi hade lite stopp i ett av hinderna men i de andra så gick det bra, fortsätter Sanna.

I den återstående grenen precision, där det gäller att ta sig mellan koner med bollar på, blev det en andraplats. Två bollar åkte i backen och det blev även lite tidsfel.
– Det var en knixig bana mot vad vi är vana vid i Sverige. Jag slutade tvåa men det räckte ändå till segern totalt. Så det var skönt, säger Sanna.

Är dressyr er starkaste gren?

– Ja, men nu känns maraton ganska bra också. Hästen gillar det. I precisionen måste man vara så himla samspelta i de hastigheterna med snäva svängar. Det är lite dagsform också.
Innan ett eventuellt EM i Ungern i augusti väntar Falsterbo Horseshow i juli dit Sanna och hennes ponny Dorthealyst Tristan blivit inbjudna av arrangören.

– Det är tio ponny och tio storhäst som blivit inbjudna. Det känns kul att få den möjligheten. Det blir som en liten uppladdning inför EM, om jag kommer med dit.

19-åriga Sanna vann klassen U25 ponny i Åstorp. I juniorklassen blev det också lokalt i topp då Björbäcks RF:s Ester Fagerlind tog hem förstaplatsen.

I samarbete med Laholms Tidning skrivet av Johan W Jönsson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen