Hästsport

Jerry Riordan vann Sveriges största travlopp!

Halmstads stjärnhäst Ringostarr Treb med Wilhelm Paal i sulkyn vinner alltså både försök och Sveriges största travfinal Elitloppet på ett fantastiskt sätt.

Att få vinna ett lopp under Elitloppet brukar vara en dröm för många, men att få vinna Elitloppet är en dröm som knappt går att beskriva.

Jerry Riordan är en fantastisk tränare som håller till på HalmstadTravet under veckorna och har gjort allt rätt till denna helgen.

För 28 år sedan satte sig Jerry på planet för första gången med siktet inställt mot denna helg, nu många år senare får han vinna det med italienskfödda hästen Ringostarr Treb som också ägs av italienare.

Pastore Bob som körs & tränas av Johan Untersteiner ville inte spara på något….. som skulle bli till Ringostarrs fördel.

Johan Untersteiner fullkomligt flyger till ledningen efter att snuvat startsnabbe Ringostarr efter en brutal öppning.

Så här sa Kusken till TV 4 

– Det blev ju perfekt för oss som kunde följa med i rygg på ledaren i nästan ett varv. Sedan gick jag ut i andraspår utan att köra för fullt. 300 meter kvar gav jag full gas och vi fick ett viktigt försprång som räckte hela vägen. Min största seger någonsin i en lång karriär och jag är mycket glad. Hästen är inte stor men han har ett fantastiskt hjärta och han är otroligt snabb i benen, sade Wilhelm Paal.

Tränaren Jerry Riordan var märkbart tagen och bad om ursäkt 

– Först vill jag be alla om ursäkt för att jag inte har lärt mig svenska efter fem år i landet. Men alla pratar engelska här. Jag är otroligt stolt och glad över min häst. Han kom till mitt stall i fjol, en liten men väldigt vacker häst. Han är otroligt professionell i allt han gör, sade tränaren Jerry Riordan.

Vi på Halmstadsport säger så här 

Jerry du behöver inte be om ursäkt – Du har vunnit elitloppet för att du är du och är en fantastiskt tränare!
Njut av segern och tack för att du sätter Halmstad på kartan återigen!

Foto: Lars B Persson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen