Volleyboll

Det blev en enkel seger för damerna men betydligt svårare för herrarna i årets första slutspel

Slutspel är alltid ovisst och Hylte/Halmstads båda lag inledde på olika vis …. 

Hylte/Halmstad Volley har en lång segersvit mot Gislaved när det gäller volleyboll. I de 23 av de senaste 32 matcherna har Hylte/Halmstad segrat med 3-0 så det var mycket som talade för vårt hemmalag denna söndag. Men frågetecknen angående H/H:s form var många hos oss via länk, då laget har kämpat sig tillbaka efter sin sjukdomstid.

Hylte/Halmstads tjejer gav inte GVK många möjligheter till anfall. Oftast satte H/H upp sitt block (12 st mot GVK:s 4) eller så satte Hylte/Halmstad knivskarpa anfall som motståndarlaget inte klarade av att rädda. Riktigt härligt att se Hanna Hellvig briljera som hon gjorde, dessutom var Ellen Amaral på lika bra spelhumör som alltid.

Energin var på topp hos Hylte/Halmstad och som Hanna sa till Hallandsposten efter matchen;
-Det kändes stabilt och vi tappade aldrig energin. Det var lite nervöst för mig eftersom det var min första slutspelsmatch någonsin, men jag tänkte hela tiden på att det är samma lag som vi mött tidigare och då blev jag extra trygg.

Hylte/Halmstad vinner över Gislaved VK med 3 – 0 (25-17, 25-11, 25-17)


Efter damernas match var över var det då dags för oss supportrar att inta soffposition en timme senare och heja fram vårt herrlag som spelade mot Örkelljunga på deras hemmaplan.

I första set kändes Hylte/Halmstad stabila och det var god energi i laget. Man gör inga direkt misstag, och utan att ta i, leder H/H med 24-21. Men där drar H/H ner sitt tempo. Örkelljunga kommer ifatt och ett riktigt Hawaii-spel inleds av båda lag. ÖVK kommer ifatt och lagen turas om att ta poäng men H/H vinner till slut setet med 29-27.

Därefter kommer H/H:s killar aldrig upp i den energin som krävs i ett slutspel. Mottagen är också energilösa och Almir Ljutovac byter sina spelare och gör allt för att få igång sina killar. Men det är Örkelljunga som krigar mest. Inte så snyggt spel men det är ju bara seger som räknas i slutspelsmatcherna.

Visserligen hittar Hylte/Halmstad tillbaka till sin fina form några gånger, främst i fjärde set där Peter Lundgren tillsammans med Jakob Tegenrot och Marcus Nilsson, höjer sitt spel och man har ledning med 7 bollar tidvis. Likaså i sista och avgörande set börjar H/H bra men efter ledning med 6-4 går laget tillbaka och ingen tar tag i spelet. Örkelljunga däremot krigar på och vinner detta med 15-12.

H/H – ÖVK 2 – 3 (29-27, 16-25, 23-25, 25-20, 12-15)

Nu är det dags att börja kriga och var så säkra! Hylte/Halmstads krigare kommer väl laddade inför lördagens match.


Returmötet Kvartsfinal 2 nu på lördag i Halmstad Arena kl. 14.00 för damerna. Därefter är det herrarnas match kl. 16.30.
Allt kommer sändas via volleytv.se för vi har bara streamingpublik.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen