Volleyboll

Det blev ett riktigt bra hallandsderby i Halmstad Arena och publiken fick se många långa bolldueller!

Ett segt och lite svårstartat Hylte/Halmstad började matchen trevande och redan vid ställningen 8-6 hade man gett bort 4 poäng av 6 möjliga till motståndarna Falkenberg.

Men eftersom H/H har 4 raka vinster och en hel del mer rutin, lyckades de snabbt komma till rätta med både fokus och tyngd i sina anfall. Mot mitten av setet gasar Hylte/Halmstad på och skaffar sig 5-poängs ledning och där och då har Falkenberg svårt att hänga med.

Det är väl egentligen bara i andra set som Hylte/Halmstad är illa ute
 Man ligger under med 14-18 efter några riktigt publikfrämjande bolldueller där både H/H och Falkenberg har en grym defense och libero Anton Tegenrot i H/H och Edvin Swärd i FVBK verkar ha en inbördes tävlan när de plockar upp varenda anfall tidvis.

Trots detta visar inte H/H någon nervositet eller osäkerhet alls – Men när Petar Turanjanin gör ett anfall till 15-18 börjar Hylte/Halmstad hämta in Falkenbergs försprång.
Marcus Nilsson sätter två starka anfall i slutet och även set 2 går till hemmalaget.

Tredje set är Hylte/Halmstads från början till slut
Falkenberg kämpar på men det är helt klart Hylte/Halmstad som för spelet, där det hela ser ut att bli en relativt överlägsen setseger men då spelarna vid 21-16 slappnar av nästan lite för mycket, är rivalerna från norr snabbt uppe på tårna.

Det är främst Johan Gruvaeus som får igenom sina anfall.

En time out från head coach Almir Ljutovac får hemmaspelarna att spänna musklerna igen och några bollar senare sätter Falkenbergs Daniel Gruvaeus sin serve i nät.

Hylte/Halmstad vinner en underhållande match mot Falkenberg med  3 – 0 (25-19, 25-23, 25-21)

Bästa spelare

Nr 6 Edvin Swärd, FVBK

Nr 19 Sanil Thomas, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Klicka på bilden för fler foton från derbyt

Hylte/Halmstad - Falkenberg Herr

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen