Volleyboll

Gislaved blev en enkel match för Hylte/Halmstad

Inför matchen var det mest prat om att kunna hålla fokus och energin uppe hela matchen mot Gislaved. Lite sviktade det men Hylte/Halmstad har resurser nog för att alltid hitta skärpan igen.

Första set är inte mycket att orda om. Gislaved gjorde tappra försök att stoppa Hylte/Halmstads anfall och serve, men många utav deras tjejer tog stunden på allvar och det blev alltför nervöst i laget. Centern Karis Watson var det ingen som för dagen kunde stoppa, hennes anfall satt som vanligt stenhårt i golvet. Dessutom har hon sällan några misstag. Efter 18 minuters spel kunde hon sätta anfallet i mitten av planen och siffrorna 25-12 kändes riktigt rättvist.

I andra set tappar Hylte/Halmstad lite energi och fokus. Gislaved är snabba med att se detta och hänger med till 16-16. Då äntligen tar Hylte/Halmstad till sitt härliga spel. Gislaved darrar och alltför många anfall från H/H gör att Gislaved bara låter bollen gå ner i golvet mellan spelarna. Dessutom dundrar Ewa Kalinowska på och setbollen slutar med att GVK sätter serven i nät och 25-18.

I sista set byter Hylte/Halmstads sin passare Taylor Bruns och låter Tilda Hellgren få styra skeppet. En tjej med vass serve som går framåt med raska steg på sin nya passarposition. Gislaved har fått nya krafter samtidigt som Hylte/Halmstad redan tycks vara på väg hem. H/H har mycket svårt att hålla skärpan och många gratispoäng ges till Gislaved och när det står 9-13 känns det som Hylte/Halmstad får svårt att ta sig ur greppet. Dock är head coach Tony Wetman inte så orolig och han byter inte ut någon. Tony tar time-out, får tjejerna inse vad de ska ta till och man vänder till 13-13 och sedan vinner  med 25-21.

Hylte/Halmstad vinner med 3 – 0 (25-12, 25-18, 25-21)

 

Bästa spelare

Nr 13 Nynke Oud, Gislaved VK

Nr 13 Ewa Kalinowska, Hylte/Halmstad Volley

 

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen