Volleyboll

Vem behöver två liberos när Anton Tegenrot är med

Tisdagens match mot Örkelljunga skulle bli en stor värdemätare och det krävdes 5 set innan Hylte/Halmstads center Philip Pettersson välförtjänt kunde spika in matchbollen.

I första set hade Hylte/Halmstad 1 servemiss och likaså hade Örkelljunga. Detta är ovanligt med 2 lag som satsar så mycket på sin serve. Båda lagen har en kraftfull sådan och Hylte/Halmstad hade dessutom idag bättre servemottagning. ÖVK gjorde många misstag och hade svårt att stoppa H/H:s Viktor Lindberg. Första vanns av H/H och det kändes som de var betydligt starkare än Örkelljunga som ändå spelade ett mycket anfallsrikt spel.

I både andra och tredje tar Hylte/Halmstad ledning och ser ut som ha allt under kontroll. Då vänder Örkelljunga och Peter Lundgren blir allt för svårstoppad för Hylte/Halmstad. Samtidigt försämras H/H:s defens betydligt jämfört med set 1. Det märks också att H/H haft ett mycket tufft schema med 6 matcher på 12 dagar.

Inför fjärde set sa head coach Per-Erik Dalqvist till killarna att satsa ännu mer på sin serve och det blev ett startskott på de två sista seten. Där höjer sig H/H till det spel de hanterar så bra. Centerspelet med Philip Pettersson och Carlos Santos var magnifikt och Örkelljunga kan inte stoppa Philip när han spelar på denna nivå. Hela 21 poäng blev det och efter matchen säger Philip själv att han nog aldrig har lyckats ta så många. Perrra säger: – Han var den ende spelaren som var bra hela matchen. ”Pilen” är som en maskin.

Femte set blir en raksträcka med servess, Örkelljungas misstag och Philip Petterssons mittenanfall. Dock finns det en man i Hylte/Halmstad som idag gör en match i världsklass. Vilka räddningar han gör! Anton Tegenrot som han jobbade. Han räddar bollar långt utanför baklinjen, fångar upp de mest spektakulära anfallen och dessutom få till dessa underbara framläggningar till passare Satoshi Umeno. Anton är en libero som man måste se live. Idag var hans arbete riktigt spektakulärt och mycket sus och applåder hördes från publiken.

Hylte/Halmstad vinner till slut den långa matchen och killarna i H/H får nu en efterlängtad och mycket välförtjänt vila på 10 dagar innan man åker till Tierp den 2:a december.

Hylte/Halmstad – Örkelljunga 3 – 2 (25-20, 21-25. 20-25, 25-21, 15-8)

 

Bästa spelare

Nr 10 Peter Lundgren, ÖVK

Nr 8 Anton Tegenrot, Hylte/Halmstad

 

Foto Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen