Volleyboll

Hylte/Halmstad servade och vann mot Gislaved och Vingåker

Idag var det ett lag som fanns på plan. I alla fall när man tänker på serve och mottagning. Hylte/Halmstad gjorde processen kort mot sina motståndare. Vann enkelt med 3 – 0 mot både Gislaved och Vingåker.

Hylte/Halmstad hade på förhand hört att Gislaved skulle göra bjuda på bra motstånd. Men, det var verkligen inte enkelt för Gislaved i kvällens första match. Första set tog de visserligen de två första poängen men sen var det slut. Hylte/Halmstad servade som aldrig förr och som någon nämnde; -Ja det gör faktiskt väldigt ont i armarna när man försöker ta emot deras servar. Att dessutom ha Emma Mårtensdotter som libero gör det inte enklare för motståndaren. Gislaveds anfall räddades oftast av H/H:s Emma som idag gör en nästintill felfri liberoroll. Gislaved däremot hade ingen bra utdelning på varken serve eller mottagning, flera gånger fastnar de också i uppställningar och har svårt att få till sideoutH/H vinner enkelt med 25-10.

Andra set är det dock lite bättre för Gislaved och deras mottagning har höjt sig lite, samtidigt som Hylte/Halmstad slappnade av och en och annan serve satt också i nät eller utanför. H/H leder ett flertal gånger med 4-5 bollar men Gislaved är ibland väldigt nära. Men till slut vinner ändå H/H med 25-20, vilket blir det jämnaste set denna match.

Tredje sätter Hylte/Halmstad i storkrossen. Går direkt till 7-1 och inte ens då tar Gislaveds coach time-out. Känns som laget har insett att det finns ingen återvändo. Det stämmer för Hylte/Halmstad gör nästan inga misstag heller så Gislaved får inga gratispoäng. Även här vinner H/H enkelt med 25-14.

Hylte/Halmstad – Gislaveds VK 3 – 0 (25-10, 25-20, 25-14)

Bästa spelare 

Emma Mårtensdotter, Hylte/Halmstad Volley

Alexandra Vjdova, Gislaveds VK

 

Därefter var det Herrarna som tog emot Vingåker på andra sidan nät. Ett Vingåker som kom till spel med endast 8 spelare, men det kan ju fungera det med. Dock inte idag med Alexandro ”Sandro” Luna som anfallare. Tillsammans med Viktor Lindberg hade han en riktig uppvisning och ett otroligt samspel med Dardan Lushtaku. Hårt kommer bollarna över nätet vid både serve och anfall. Dessutom finns blocket där överallt när det behövs.

Matchen speglas av många bollar med bra tryck i. Hårt och det smäller emellanåt rejält i Örnahallen. Dessutom har Hylte/Halmstad sin räddare, Anton Tegenrot, som gör en härlig match i sin gula liberodräkt. Dardan Lushtaku hinner också göra många räddningar mellan riktigt vassa servar, block och hans härliga passarspel. Hylte/Halmstad har idag många bra servar och även om det inte alltid blir ess blir dessa väldigt svåra att spela vidare på. Dessutom gjorde Johan Mårtensson idag en ruggigt bra insats. Matthew Young, H/H:s coach säger; -Johan har steppat upp sitt spel i de senaste matcherna och är nära att vara tillbaka där han var innan sin ankelskada. I dag servade han bra, gjorde bra attacker och mestadels var mottagningarna också bra.

Matchen vinner Hylte/Halmstad mot Vingåker med 3 – 0 (25-16, 25-22, 25-19)

Bästa spelare

Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad Volley

Adam Bradbury, Vingåkers VK

Text: Eva Alberti Hylte/Halmstad

Foton: Robin Nylén

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen