/
Volleyboll

Hylte/Halmstads herrar fortsatt obesegrade…

Efter helgens två matcher för herrarna kan vi njuta av att fortfarande vara obesegrade i grundserien, men mot Vingåker fick laget kämpa på extra mycket skriver Eva Alberti.

Redan i matchen igår mot Södertelge förstod man att Hylte/Halmstads headcoach Almir Ljutovac tänkte spela runt bland spelarna och låta alla vara med i båda matcherna under helgen.

Idag var det passare Sanil Thomas, spiker Jakob Tegenrots och Rasmus Collins tur att vara med från start. Dessutom tog Petar Turanjanin högerpositionen till att börja med så det var många nya moment idag. Även idag var Marcus Nilsson och Bartek Sulinski spellediga.

Till att börja med såg allt ganska säkert och bra ut. Utan att göra några större prestationer vinner H/H första set. Sanil Thomas är en grym passare och han har många spelare att välja att sätta sina pass till. Efter en relativt säker vinst i första set började det bli problem i servemottagningen och Hylte/Halmstad blev lite ofokuserade i anfallen. Vingåker som idag hade en ruggigt bra defense, tog vara på chanserna och krigade på ordentligt. Samtidigt gör H/H alldeles för många misstag och setet går naturligtvis då till Vingåker.

När tredje set börjar har Hylte/Halmstad skakat av sig de flesta av misstagen men fortfarande är man inte riktigt där utan man är alldeles för passiva i sitt spel. Många bollar  får inga ordentliga avslut eller placeringar utan det blir istället långa rally lagen emellan. Rasmus Collin gör dock idag en av sina bästa insatser i Hylte/Halmstad. Han är grym i sina anfall i tre set och han räddar även många anfall ifrån Vingåkers spelare. Dessutom fixar han både serve- och blockpoäng under matchen.

Till slut vinner i alla fall hemmalaget för när man väl trycker lite på gasen, då hänger Vingåker inte med. Men det kommer krävas betydligt mer skärpa nästa helg då man möter Linköping på bortaplan. Matchbollen sätter – Rasmus Collin!

Hylte/Halmstad vinner över Vingåker med 3 – 0 (25/20 20/25 25/19 25/22)

Pris till bästa spelare

Nr 8 Haralds Regza, Vingåker

Nr 12 Rasmus Collin, Hylte/Halmstad Volley

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen