Volleyboll

Hylte/Halmstads herrar klara för final!

Sollentuna har inte förlorat en enda match under grundserien. Man vann även första matchen i Grand Prix men förlorade i finalen mot oss. När sen slutspelet började förlorar laget mer än man vinner.

 

Hylte/Halmstads killar gav sig redan vid middagstid på söndagen iväg mot Stockholm för att i lugn och ro kunna förbereda sig inför matchen mot Sollentuna. Kanske var det därför de hade energi nog att starta matchen som de gjorde. H/H hade bra ledning vid 6-2 och laget kändes stabilt. Men Sollentuna kommer igen, vinner setet och det var väl främst Blomgren som dök upp i protokollet.

Men H/H:s herrar steppar upp många nivåer i set 2. Serven pressas hårdare och vid ställning 3-3 toppar man spelet och Sollentuna tvingas till många misstag och felbeslut. Marcus Nilsson, Pedro Mendes, Mike Michelau, Jakob Tegenrot och passare Maciej Madej briljerar med sitt spel och Sollentuna är helt bortspelade. 25-12 till våra killar och även set 3 går H/H:s väg.

Det blir till slut ett skiljeset och en streaming som inte är den bästa (inte Sollentunas fel men den försvann helt efter ett tag), en kommentator som inte hördes nåt under hela matchen (kanske rätt skönt) och med två lag där turerna inför semin varit många och kommentarerna rätt vassa. Det är där och då det gäller att hålla nerverna i styr. Dessutom gäller inte gamla referenser eller hur snyggt man spelar. Där måste ordentlig tändvätska in.

Att ett sista set kan vara så intensivt så att det lät som om hela Satelliten var fullsatt. Speciellt när vår egen center Philip Pettersson sätter in matchbollen via ett utav sina fruktade block.
Självklart! Vi hoppas naturligtvis att pandemin kommer göra att när publik är välkommen igen, då kommer det höras ännu mer.

 

Sollentuna – Hylte/Halmstad 2 – 3 (26-24, 12-25, 20-25, 25-21, 13-15)
Bästa spelare i H/H

Nr 3 Maciej Madej

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen