Volleyboll

Hylte/Halmstads herrar ville inte vara sämre än damerna!

Och ett Hallandsderby mot ärkerivalerna från norr, Falkenberg, gjorde det lätt att ladda om efter förra helgens finalförlust i GP mot Linköping.

Laget fick 2 dagar ledigt efter GP-helgen för att kunna ladda om batterierna igen inför dagens på förhand svåra drabbning. Vi började veckan med ett bra möte där vi pratade om vad vi behöver göra bättre för att ha en chans att ta nästa steg i vår utveckling.

Tuffare attityd i avgörande lägen där man tar kontroll över händelserna genom offensiva handlingar var en sak som vi ville se redan till dagens match. Nu gick det enkelt i de två första seten tack vare stabilt spel i framförallt mottagningsanfallen. Precis som i förra matchen, lagen emellan, börjar Falkenberg med att jaga Johan Mårtensson med sin serve. Johan klarar av uppgiften bra vilket får Falkenberg att gå över lite mer på de andra spelarna. Anton Tegenrot gör säsongens starkaste insats i servemottagningen med 86% positiva och 76% perfekta mottagningar! Umeno Satoshi får en lätt uppgift att fördela passningarna till alla spelare och avståndet till Falkenberg ökar hela tiden. Första set slutar 25-16 till hemmalagets favör efter ett nästintill felfritt anfallsspel. Vi förlorar endast 1 boll på 28 anfall.

I det andra setet fortsätter vi på inslagen väg och rycker till oss en tidig ledning med 8-3. Falkenberg väljer att ta timeout tidigt men det hjälper inte. Först i slutet av andra set sätter man lite press på hemmalaget som ändå håller undan mycket tack vare fortsatt varierat och stabilt anfallsspel.

Vinst i 2:a set med 25-20 till Hylte/Halmstads favör. Falkenberg får här igång sitt anfallsspel lite bättre och har 40% anfallseffektivitet i detta setet vilket är mycket bra siffror. Men det räcker ändå inte när vi gör 4 st serveess.

I det tredje setet är det Falkenberg som behöver ändra någonting för att komma in i matchen. Lagets coach Patric Aparicio ändrar startrotation.

Faeez Alloush som vilades i slutet av andra set kom in med ny energi och gjorde tillsammans med den nye högerspikern Lucas 17 av lagets 19 anfallspoäng i set 3. Det är jämnare i poängprotokollet hela setet, och när Falkenberg slår 2 bollar ut över baslinjen som ändå döms in leder man helt plötsligt med 23-22. Man är även uppe i setboll, men hemmalaget lyckas rida ut stormen. Det är mycket glädjande att vi lyckas behålla lugnet och spelar offensivt på de sista bollarna. Viktor Lindberg går på ordentligt i serven vid 25-25 vilket ger utdelning. En bra serve vilket ger oss lätt läge att gå upp till 26-25 och matchboll följs upp med ett serveess fram till 27-25 och 3-0. Viktor vinner 6 av 8 anfall i sista set och får avsluta med ett serveess, en fin avslutning av lagets kapten som kliver fram när det hettar till.

På motståndarnas sida växer nye högerspikern Lucas in i matchen och gör till slut 16 poäng. Hatten av för Faeez Alloush som legat sjuk i veckan men ändå levererar ett nästintill felfritt anfallsspel mycket tack vare stor variation och smarta val. Men bakom dessa herrar är det idag tunt på andra sidan nät och här visar hemmalaget upp en större bredd. Anton Tegenrot är säkerheten själv i servemottagning, Umeno Satoshi sprider passen bra vilket gör det svårt för Falkenberg i block.

Johan Mårtensson och Viktor Lindberg är mycket säkra på vänsterkanten och Nick Goodell bidrar med mycket energi till laget. Carlos och Philip vinner centermatchen i poäng med 14-5. Även avbytarna kommer in i alla set och ser till att stärka upp ett par moment vilket ger utdelning i poängprotokollet. Umeno Satoshi får pris som bäst i hemmalaget bland många bra, men mest glädjande är ändå att laget studsar tillbaks från finalförlusten i söndags och visar att de alla har en vilja att bli bättre redan nu.

Nästa helg väntar en bortamatch mot Vingåker som idag pressade Örkelljunga till 5 set nere i Skåne. Vi ska jobba på under träningarna för att fortsätta på inslagen väg och bli ännu bättre på det som saknades förra helgen.

Text:Per-Erik Dalqvist

Foto Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen