Volleyboll

När allt stämmer i H/H har de flesta andra lag inte en chans.

Efter ha gjort en match förra helgen som alla helst vill glömma, stod på söndagen Hylte/Halmstad Volleys damer inför en match mot rivalerna Engelholms VS.

Engelholm började visserligen med hårt tryck på serven och Hylte/Halmstads servemottagning verkade först inte vara den bästa. Men vid 1-4 spänner tjejerna musklerna och snabbt är man ifatt till 4-4 och det är inget snack om vilket lag som är starkast.
H/H håller fast i taktpinnen och går fram till 12-6, man är fokuserade från tåspetsarna till yttersta hårstråt och energin riktigt lyser om tjejerna. Engelholm har stora problem med Hylte/Halmstad när dessa spelar på sitt bästa sätt och Karis Watson stoppar EVS anfall med härliga block.
Julia Brown slog in setbollen till 25–19.

 

Andra set fortsätter Hylte/Halmstad med samma energi och fokus. Man ger dessutom inte EVS poäng då misstagen lyser med sin frånvaro. Emma Mårtensdotter gör ett fantastisk liberospel och har hela 79% positiv mottagning!
Ett enormt arbete ligger bakom H/H:s anfall och det är ofta Emma som ligger bakom det tack vare sina framspel till passaren Taylor Brun som har många bra anfallare att fördela bollarna på.
Daniele Kovacs de Lima, som också spelat från start, spelar på topp och sprider go energi i laget. Vid 19-15 går Taylor Bruns ner för att serva, hon får till 4 raka serveess fram till 23-15 innan serven går över till Engeholm. Hylte/Halmstad dominerade även det andra setet som laget vann med klara 25–17.

Efter tiominuterspausen har head coach i Engelholm, Per-Anders Sääf, snackat taktik med sina tjejer och fått dem förstå att det är allvar. In  kommer ett lag med ny energi och EVS har lite nya tekniska ändringar.
Setet är  mycket jämnt och spännande, mer eller mindre leder EVS setet genom med 2-3 bollar.
Engelholm hade greppet när 18–18 blev 18-21. Men det är ju den sista bollen som är viktigast att vinna!

Vilken prestation av Hylte/Halmstads tjejer att i sista stund höja sitt spel till sin bästa nivå och komma ifatt till 23-23 och gå förbi. Man skaffar sig matchboll då gästerna slår ett anfall ut. Matchbollen blockar därefter  in till 25–23.

Hylte/Halmstad Volley vinner över Engelholms VS med 3 – 0 (25-19, 25-17, 25-23)

Pris till bästa spelare
nr 9 Emily Sklar, Engelholms VS
nr 13 Ewa Kalinowska, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti
Foto Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen