Halmstad

Hylte/Halmstad damer tog ännu en seger mot Gislaveds VK

Det var med spänning och förväntan Hylte/Halmstad Volley åkte upp till Gislaved i onsdags eftermiddag.

Men spänningen släppte när Soriana Pacheco gick ner och började serva vid 1-1 i första set. Hylte/Halmstad vann matchen med 3 – 0.

 

Hylte/Halmstad Volley och Gislaveds VK är två lag som ligger väldigt nära varandra på kartan. Endast 4,5 mil är det mellan Hyltebruk och Gislaved. Det har genom åren blivit många heta och ibland väldigt långa möten mellan lagen.

Idag var det dock inte mycket som var spännande då Gislaved inte nådde upp till sina förväntade mål. Man gjorde många misstag och mottagningen var tidvis riktigt dåligt. Hylte/Halmstad däremot hade riktigt bra timing i nästan allt. Man vann både svåra bollar och enkla sådana. Serven var det som idag var den stora skillnaden tillsammans med Emma Mårtensdotters riktigt bra mottagningar.

Andra set var det som var jämnast. Gislaved började med klar förbättring av både sin serve och mottagning. När Gislaved hade ledning med 10-8 slänger sig deras Malina Fransson för att rädda en boll men landar så olyckligt att hon bryter handleden. En alltid lika tråkig händelse och det fick kanske Gislaveds VK att darra, för därefter var det dans för Hylte/Halmstad igen. GVK fick visserligen en ledning på tre bollar men då går Martina Svensson ner för att serva. 4 snabba bollar och man är ifatt och förbi vid 16-15 till H/H.Slutbollarna vinner Hylte/Halmstad enkelt med 9-3 och setet går till H/H med 25-18.

Tredje är ett rakt spår mot 3 poäng för Hylte/Halmstad. Gislaved orkar nu inte hämta sig från 0 – 2 i set utan Hylte/Halmstad vinner dagens match med 3 – 0 (25-16, 25-18, 25-14)

 

Vald till bästa spelare

Nr 6 Soriana Pacheco, Hylte/Halmstad Volley

Nr 16 Jessica Lakatos, GVK

Från Hylte/Halmstad Volley & Halmstadsport hoppas vi att Malina Fransson snart är på bättringsvägen och att hon snart är tillbaka.

 

Text Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley 

 

Bild Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen